Перевірено Alwaysbusymama — ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат». Частина 2 (сирокопчені ковбаси)

Перевірено Alwaysbusymama — ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат». Частина 2 (сирокопчені ковбаси)

ЩО: ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат»

ДЕ: Полтавська обл., м. Глобине, вул. К. Маркса, 228.

ВИРОБНИЦТВО: Сирокопчені ковбаси.

До цеху по виробництву сирокопчених ковбас ми вже потрапили підготовленими.

Звідки беруть сировину для виготовлення ковбас, ми розповіли вам у частині 1 нашого матеріалу.

Із перших кроків цехом аромат нам одразу ніби натякає, куди ми потрапили. Про секрети аромату — далі, а поки маємо свіже м'ясо.

Міркуючи над тим, із чого зроблені ковбасні вироби, я собі уявляла, що там є все що завгодно — соя, роги, копита, кишки, але тільки не м'ясо.

Проте, побачивши на власні очі цілі шматки різних видів таки 100% м’яса та сала (без шкіри), з’явилася 200%-ова впевненість щодо виробництва натуральних і якісних ковбасних виробів на «Глобино»,!

Кожен вид ковбаси має свою рецептуру. Тобто під час виготовлення цієї продукції, суворо дотримуються процентного співвідношення всіх інгредієнтів. Мовиться про ступінь подрібнення, консистенцію та спеції.

Для кожного виду ковбаси використовується індивідуальна обгортка відповідного діаметра та маркування.

Протягом доби в цеху сирокопчених ковбас виробляється 30 т (35 видів) готової продукції.

У середньому сирокопчена ковбаса готується 25 днів. Період дозрівання залежить від виду ковбаси. Протягом цього часу працівники підприємства із застосуванням певних технологій стежать, аби продукт на виході був безпечним для споживання.

Жодними словами неможливо передати, наскільки сильний та смачний аромат у камерах копчення!

Для цього процесу купують спеціальну фруктову стружку, при спалюванні якої димогенератор дає дим, котрий і створює цей неперевершений аромат. Жодних рідких димів і штучних ароматизаторів! Усе тільки природнє!

Тут ковбаса проходить період первинного дозрівання, який триває 5 днів.

Своєю чергою, процес оновлення обладнання відбувається безперервно. Усі новинки та технічні досягнення європейського машинобудування відразу впроваджують на цьому виробництві.

Після копчення продукція «їде» до камери сушки, де ковбасні вироби дозрівають біля 20 днів.

Для виробництва сиров’яленої «італійської» салямі в благородній цвілі підприємством було замовлено ексклюзивне обладнання лінії Travaglini.

Процес виготовлення цих ковбас відбувається за італійською рецептурою та має більш тривалий період.

Спочатку — 5 днів копчення, потім ковбасу покривають плісняваю та лишають у камері дозрівання на 45 днів. За цей час у разі дотримання всіх сприятливих умов ковбаса повністю покривається пліснявою та насичується необхідними смаком й ароматом.

На території ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат» працює фірмовий магазин, у якому представлений весь асортимент готової продукції.

Очі розбігаються! Скільки всього смачного виробляє корпорація «Глобино».

Повний цикл власного виробництва: агрокомплекс, що готує корм для свинокомплексу та м’ясомолочного комплексу, власні забійні та виробничі цехи, виробництво, майже 4000 працівників і понад 100 найменувань молочної та м’ясної продукції, котру придбавають покупці з усієї України.

Щиро дякуємо заступнику директора з персоналу ТОВ «Глобинський м'ясокомбінат» — Роговій Оксані Юріївні. До слова: таких відданих своїй праці людей особисто я зустрічала рідко. Майже 10 років вона невтомно працює на підприємстві, знає кожного працівника і все до найменших дрібничок виробництва.

На жаль, наша подорож у Глобине завершена. Тож ми, переповнені емоціями, рушаємо додому. Проте зараз ми точно впевнені, що Україні є чим пишатися.

На згадку про подорож на це потужне й чудове виробництво лишилися фотозвіт, нові знайомства та враження, а ще смачні подарунки.

Попереду на нас чекає ще не одна подорож на підприємство. Радимо вам стежити за новими анонсами з поміткою «Перевірено Alwaysbusymama».

Далі буде…

Аlwaysbusymama: Альона Бондаренко

Редактор: Лариса Сонько, Олександра Коваленко

Фото: Олена Мелешкевич