Перевірено Alwaysbusymama — ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат». Частина 1 (напівфабрикати)

Перевірено Alwaysbusymama — ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат». Частина 1 (напівфабрикати)

ЩО: ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат»

ДЕ: Полтавська обл., м. Глобине, вул. К. Маркса, 228.

ВИРОБНИЦТВО: Цех напівфабрикатів.

Усе розпочалося з невеличкого забою майже 20 років тому, а нині це надсучасне виробництво м’ясної продукції з понад 2000 працівників і з бездоганною репутацією в Україні та поза її межами.

Наша перевірка ТОВ «Глобинський маслосирзавод» довела, що сир таки роблять винятково з коров’ячого молока. А ось тепер ми розповімо вам, що ми побачили на ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат».

Як завжди, про все стисло й по суті.

Перше, що неабияк вражає, — масштаб виробництва.

Протягом доби в цеху напівфабрикатів виготовляється 50 т (33 види) готової продукції.

Для того аби продукція була гарної якості, головне — сировина, із якої її виготовлять.

Уся сировина, що йде на переробку до Глобинського м’ясокомбінату, надходить лише з власних племінних господарств.

На м’ясомолочному та свинокомплексі діє суворий контроль якості кормів і гігієни тварин.

Абсолютно вся сировина проходить багатоступеневий ретельний контроль на всіх стадіях технологічного процесу. Ось чому продукція м’ясокомбінату відповідає всім державним стандартам якості.

Аби корівки та свинки помирали, якщо можна так сказати, у гарному настрої та не дай Боже в стресі, їх тут не вбивають, а усипляють. Завдяки тому що у тварин уже в стані глибокого сну через спеціальні пристрої зливають усю кров, м'ясо лишається гарного кольору (не червоне та м’яке).

Вражаючий факт! У червні 2010 року на м’ясокомбінаті введений у дію новий забійний цех із двома лініями забою, потужність якого 150 голів свиней та 25 голів великої рогатої худоби на годину.

Працівники підприємства одягнені в спеціальні костюми з дотриманням усіх належних норм безпеки та гігієни. Кожен працівник має свій набір інструментів й обладнання для роботи, який щодня проходить усі етапи дезінфекції.

Обладнання, як у справжнього лицаря, хоча мета, звісно, не в красі та вражаючому вигляді, а в безпеці. Ножі дуже гострі. Особливо змайстроване плетіння рукавиці та фартуха має таку конструкцію ширини та глибини, що навіть найтонший кінчик ножа не дістанеться тіла та не травмує працівника.

Працюючи зі свіжим м’ясом, головне — температура й умови праці.

Температура повітря в цеху напівфабрикатів — 3,5 град. Цельсія.

Усі працівники забезпечуються спецодягом, аби при такій температурі їхня праця була комфортною.

Соковиті шматочки, що «приїхали» на упаковку. Середня вага такого запакованого поліетиленом лотка із двох шматків м’яса — 4 кг. Усі вони автоматично зважуються та проходять стікерування.

За добу виготовляється (декілька видів і різні види упаковки) 6 т фаршу.

Вага такого контейнера — 140–150 кг.

Дуже зручні упаковка та вага (1–1,2 кг).

Упаковка свинної вирізки.

Майже 50% продукції виробляється для мешканців столиці. Торгові мережі замовляють для себе той вид продукції, за який готовий платити власним гаманцем їх покупець. Своєю чергою, існують різні види фасування упаковки та м’яса.

Асортимент, безперечно, задовольнить найвибагливішого покупця.

Спеціально для мережі «Метро», а також для тих, хто не дуже полюбляє куховарити, постачається м'ясо, що вже заправлене всіма необхідними спеціями та запаковане в спеціальну вакуумну упаковку, котра сама відкривається в духовій шафі тільки тоді, коли м'ясо вже готове та потрібна лише присмажена скоринка.

Уся готова продукція проходить через металодетектор, який сигналізує про відхилення від стандарту та виявлення металевих частин.

Пусті пластмасові ящики «їдуть» на миття та дезінфекцію, а готова продукція фасується в паперові ящики та відвантажується, аби якнайшвидше до покупців потрапило свіжесеньке м'ясо.

У цеху напівфабрикатів прохолодно, свіжо та чисто. Там працюють щирі й віддані своїй праці люди. Особлива подяка начальнику відділу напівфабрикатів ТОВ «Глобинський м'ясокомбінат» —  Кравецькому Олегу Миколайовичу та заступнику директора з персоналу ТОВ «Глобинський м'ясокомбінат» — Роговій Оксані Юріївні.

Вирізка, фарш, стейки та навіть приправлені спеціями шашлики й балики — усе це й, зокрема, 33 види найменувань готової продукції від цеху напівфабрикатів ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат», які вже чекають на своїх покупців на прохолодних вітринах супермаркетів.

Аlwaysbusymama: Альона Бондаренко

Редактор: Лариса Сонько, Олександра Коваленко

Фото: Олена Мелешкевич