«Перевірено Alwaysbusymama». Екологічний бренд DeLaMark — бізнес із місією не завдавати шкоди довкіллю

«Перевірено Alwaysbusymama». Екологічний бренд DeLaMark — бізнес із місією не завдавати шкоди довкіллю

Питання чистоти, особливо коли є діти, надважливе й актуальне! Щодня ми використовуємо біля 10 засобів побутової хімії для прання, миття посуду, прибирання в будинку, а ще мінімум 2-3 для особистої гігієни. Чи замислювалися ви бодай коли-небудь про складники цих засобів? Чи безпечні вони для вашого здоров’я, для екології та скільки коштів ви витрачаєте на них?

Ми відвідали виробництво бренду DeLaMark. Це — перша в Україні сертифікована за всіма міжнародними стандартами компанія з виробництва екологічної побутової хімії та засобів особистої гігієни.

Про історію створення бренду, лінійку продуктів, технологію виробництва, місію та плани на майбутнє – далі)

Усе почалося з моменту експортування екологічних пральних порошків із Японії, проте вже за рік засновники запустили виробничий цех із лабораторією та почали експериментувати над створенням власної продукції.

Першим продуктом був безфосфатний порошок, а тепер  лінійка налічує біля 160 найменувань. Навіть дитяча екосерія! Пральні порошки, кондиціонери, гелі для душу, шампуні, маски для волосся, засоби для інтимної гігієни, засоби для миття посуду вручну та для посудомийних машин, засоби для прибирання всього помешкання. І це ще не все! Річ у тім, що весь колектив кайфує від своєї роботи, спільно обговорює плани на майбутнє та, звісно ж, нові продукти. Під час зйомки нам вдалося взяти участь у тестових випробуваннях зубної пасти, яка незабаром з’явиться на полицях супермаркетів.

Виробництво сконцентровано в Києві на площі 400 кв. м. Доладну екскурсію своїми володіннями для нас організував засновник та ідейний натхненник компанії — Олексій Веренікін.

Виробництво поділено на два головних цехи — «рідкий» і «сухий». Для зберігання готової продукції є окреме складське приміщення.

Безпека та здоров’я — понад усе, тому всі співробітники забезпечені захисною уніформою, яку, до речі, видали й для мене...

У «рідкому» цеху випускають гелі, шампуні, ополіскувачі тощо. Інгредієнти майбутніх продуктів змішуються у величезних реакторах на сотні літрів. Найбільшим є 600-літровий реактор (підпільна назва — «Антоша»). 99% компонентів — натуральні.

 

У деяких продуктах уміст води сягає 80%, тому її спочатку пропускають через 5-ступінчасту систему очищення й додатково іонізують, знищуючи всі мікроби.

Виробництво максимально автоматизоване. З реакторів система дозування наливає всі рідини в упаковки, але співробітники-контролери все одно повторно зважують кожну пляшку.

 

 

Якраз тут, у «рідкому» цеху розташована свята святих — лабораторія розробки нових продуктів під керівництвом Людмили Прокопівни, головного технолога з 30-річним досвідом у сфері лабораторних досліджень.

 

У «сухому» цеху налагоджено виробництво пральних порошків. Компоненти засипають у центрифугу, де вони змішуються. Потім порошок поміщують в автомат для фасування, який формує герметично упаковані пакети різної маси. Упакування спочатку в пакети, а потім — у коробки з білого картону — теж відмітна особливість DeLaMark.

 

Екологічна побутова хімія від DeLaMark має біорозкладність на 98% і проходить випробування без участі тварин. А ще, вона дозволяє заощаджувати.

 

 

Так, вартість, наприклад, прального порошку DeLaMark може бути вдвічі вищою, але насправді дешевизна звичайних миючих засобів порівняно з концентрованими екозасобами не виправдовує себе. На одне прання знадобиться приблизно 60 мл порошку ТМ Royal Powder, тобто в декілька разів менше, ніж продукції звичних для нас брендів мас-маркету! А замовити продкцію  можна у нашому інтерент магазині DeLaMark

 

Якщо ви дбаєте про майбутнє своїх дітей і планету загалом, то, мабуть, ви знаєте, що в природі пластик розкладається майже 1000 років! Тому DeLaMark вже майже 2 роки збирає та передає на утилізацію порожню тару з-під власних рідких засобів. І якщо спочатку проект «Поверни порожню тару» був доступний тільки для киян, то минулого року завдяки підтримці УкрПошти він був масштабований на усю Україну. Адже компанія як виробник безпечної побутової хімії та засобів особистої гігієни несе відповідальність і за пакування, у яке розфасовано продукцію. Так для упаковки сухої продукції використовується як звичайний картон, так і картон, виготовлений із вторинної сировини. Таку упаковку можна здавати в макулатуру. А для рідких засобів застосовується тара з поліетилену низького тиску, який можна утилізувати. Задля стимулювання приєднання покупців до проекту, компанія «Де Ла Марк» через власний інтернет-магазин навіть відшкодовує їм 5 гривень, або вартість доставки порожньої тари до Києва. Зібрана тара доправляється на переробку та, як мовиться, розпочинає нове життя.

А вже цього року DeLaMark започаткувала ще більш серйозну соціальну ініціативу «Здолаймо відходи», метою якої є стимулювання людей більш ретельно поводитися із відходами та зменшувати їх кількість. Основою цієї активності є філософія раціонального використання Zero Waste. Компанія і сама вже почала змінюватись аби максимально відповідати цьому принципу. Так, вона вже відмовилась від пластикових дисконтних карток, замінивши їх на віртуальні. А найближчого часу планується впровадити роздільний збір відходів в офісі та на виробництві, надати змогу клієнтам отримувати замовлення без додаткового пакування у паперові пакети. Також команда DeLaMark почала пошуки альтернативи пластиковим пляшкам для рідких засобів та розглядає можливість відкриття фірмового магазину, у якому продукцію можна буде придбати взагалі без пакування, у власну тару.

Надто хочеться висловити побажання компанії, аби здійснилася їхня головна мрія — побудувати власну фабрику за всіма міжнародними стандартами, а решта в них і так вийде, тому що DeLaMark має дві головні переваги — люди та якісні продукти, які вони виробляють!