Блог Екатерины Власюк: «Консультація сімейного адвоката»

Блог Екатерины Власюк: «Консультація сімейного адвоката»

Коли ми відчуваємо зубну біль ми йдемо до стоматолога. Він дає нам ліки, лікує зуб чи його видаляє. Але ми не терпимо, коли це пройде. Бо біль нам нестерпний. У нас навіть сидячи у стоматологічному кріслі є вибір. І ми його робимо після «вердикту стоматолога».

Тоді чому, коли нам боляче у шлюбі, ми не завжди йдемо до сімейного адвоката?! Навіть якщо Ви на даний час не прийняли рішення розлучатись і не готові змінювати своє життя, але відчуваєте, що щось йде не так - краще запишіться на консультацію до сімейного адвоката.

    Мої поради:

  • Обирайте сімейного адвоката з досвідом та успішними кейсами.

Якщо Ви обрали адвоката з гарною репутацією на юридичному ринку, то його репутація - запорука конфіденційності консультації.

 

  • Підпишіть договір з положенням про конфіденційність на одну консультацію. Та після консультації попросіть свої документи назад.

Але Ви точно повинні довіряти адвокату до якого йдете, щоб розповісти усі деталі Вашого шлюбу. Адже це буде впливати на якість і повноту отриманої Вами консультації.

  • На консультацію взяти всі документи та підняти ті питання, які Вас турбують.

Я часто спостерігаю як на консультації довірителі зазначають одну проблему а в процесі розмови після кількох запитань з’ясовується, що проблем більше. Тому до консультації подумайте, що саме Вас цікавить і на які питання Ви хочете отримати відповідь. Не бійтесь задавати питань, які Вам здаються «не такими».

  • Попросіть у адвоката дати Вам поради, як діяти, на що звертати увагу, чого уникати для того. Звісно це будуть поради юридичного характеру, але вони допоможуть Вам підготуватися на випадок розлучення.

Під час консультації варто записувати - хоча б основні тези. Для того щоб потім їх перечитати і обдумати. І прийняти рішення як рухатися далі. Після консультації Ви не маєте обов’язково укладати договір на супровід адвоката, бігти до суду і приймати якісь рішення. Все, що Ви далі будете робити це залежить від Вашого бажання.

 

  • Консультація - це не розлучення. Ви можете не бажати розлучатись, але звернетесь за консультацією для того, щоб «спати спокійно», розуміти в якій Ви ситуації, що Вам потрібно зробити щоб себе захистити.

 

Консультація у сімейного адвоката - це не зрада. Це діагностика того, що в юридичному плані відбувається у Вашому шлюбі. З практики можу сказати, що у кожному шлюбі є провісники. І на консультації зазвичай такі речі стають очевидними.

Сподіваюсь, що мої поради Вам допоможуть. А якщо у залишились питання - напишіть мені на ФБ https://www.facebook.com/kvlasyuk