«Не ідеальні» різдвяні фото сім'ї з трьома дітьми

«Не ідеальні» різдвяні фото сім'ї з трьома дітьми

6 років тому сім'я почала робити різдвяні фотографії реального життя, які з кожним роком стають все веселішими.

Сім'я Стенлі з Шарлотти, Північна Кароліна, щорічно робить веселі та трохи божевільні фотографії, щоб оформити різдвяні листівки та розіслати своїм близьким та друзям.
У Стенлі два сини і маленька донька.

Джонатан Стенлі розповів про те, що вони зазнали повного фіаско, коли вперше намагалися зробити традиційну сімейну різдвяну фотографію. У той час у них була поки тільки одна однорічна дитина, але все пішло не так: погода підвела, освітлення постійно змінювалося, що не дозволяло зробити вдалий кадр, якщо двоє в кадрі виглядали добре, то третя обов'язково моргала. До того ж малюк постійно плакав.

У результаті фотографії вийшли невдалими, але водночас смішними, і було ухвалено рішення відправити їх близьким без будь-яких спроб покращити те, що вже було знято. Напрочуд саме ці фотографії всім сподобалися!

Так у Стенлі з'явилася традиція: замість того, щоб намагатися відправляти на Різдво ідеальні листівки, вони почали відправляти фотографії, на яких відображається реальність з усім хаосом, який можуть зробити троє дітей.

На початку вони поняття не мали, чи будуть постановочні кадри такими ж смішними, як реальні. Джонатан умовив дружину спробувати, і це спрацювало. Для дітей це просто весела гра, яка їм подобається. Щоправда, коли вони бачать підсумок, доводиться їм постійно нагадувати, що це лише постановочна фотографія, і намагатися спробувати повторювати таке в реальному житті небезпечно.

В обробці таких кадрів фотошоп необхідний для найточнішого відображення ідеї, але Стенлі намагаються більші частини сцен знімати практично, зробити їх максимально реалістичними та мінімізувати обробку у фотошопі, щоб люди ставили питання, як таке можна було зняти.

Найскладніше в подібній зйомці — домогтися того, щоб діти приймали потрібні для кадру пози і дивилися в потрібному напрямку, і що молодша дитина, то складніше.

Кожного малюка знімають окремо, а потім з'єднують шматочки в одній фотографії. В арсеналі у Джонатана та його дружини безліч хитрощів, що дозволяють привернути увагу дітей, для здійснення своїх задумів.
Близькі та друзі родини Стенлі були б розчаровані, повернися вони зараз до звичайної різдвяної фотографії. До того ж дуже багато людей, які мають дітей, розуміють, наскільки складно зробити хорошу фотографію з маленькою дитиною, тому цінують реалістичність кадрів, а не ідеальну картинку.

Найголовніше, що Стенлі роблять свої різдвяні листівки всією родиною, і це зближує їх ще більше.