ТЕСТ-ДРАЙВ: Jaguar F-Pace - комфорт з азартом

ТЕСТ-ДРАЙВ: Jaguar F-Pace - комфорт з азартом

Jaguar F-Pace - це преміальний автомобіль про відчуття, сімейні риси та стиль.

Jaguar F-Pace - це найкрасивіший з тестованих мною кросоверів. Впевнена, що він буде продаватися у першу чергу завдяки зовнішності.

Jaguar F-Pace чітко уособлює ДНК Jaguar - баланс між рухливістю і комфортом, поєднуючи динаміку на дорозі з комфортом, орієнтованим на водія і пасажира.

У мене було всього 4 дні для знайомства, але цього вистачило, аби відчути його характер.

Більше про оновлений Jaguar F-PACE 21 модельного року в комплектації R-Dynamic SE з 2-літровим 4-циліндровим турбо двигуном, потужністю 250 к. с., 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач та повним приводом далі.

 

Інтер’єр

По-перше - він красивий.

По-друге - дуже красивий.

Його хочеться ретельно розглядати, звертаючи увагу на кожну деталь, відчувати на дотик та насалоджуватися фамільною естетикою.

Салон F-PACE вирізняється підкресленою розкішшю, покращеним рівнем підключення, високим рівнем затишку, орієнтованим на комфорт та зручність водія.

Інтер’єр F-PACE вирізняється вдосконаленими технологіями: активного заглушення дорожніх шумів (справді, душе тихо!) та іонізації повітря у салоні з технологією фільтрації! Так! Система, яка вловлює найдрібніші часточки, включаючи дрібнодисперсні часточки, алергени та пилок. Машина майбутнього?! 

Ні! Наше сьогодення)

Спортивні сидіння Siena Tan з перфорованої шкіри, електричне регулювання передніх сидінь за 16 налаштуваннями з функцією пам'яті та з підігрівом передніх сидінь. Серед інших деталей, що створюють комфорт та дарують відчуття розкоші у салоні: підігрів керма (яка ж розкіш мати цю функцію в холодну пору), відділення для рукавичок з охолодженням, металеві накладки на передні пороги з написом «Jaguar» та підсвічуванням, декоративне підсвічування салону (10 кольорів на вибір) для акцентування деталей інтер’єру та фіксований панорамний дах (моя особлива любов) з електричною шторкою, що створює відчуття більшого простору в салоні.

Центральна консоль здіймається вгору до панелі приладів, де розташована нова інформаційно-розважальна система Pivi Pro. Взаємодія із системою здійснюється через сенсорний HD-дисплей із вигнутого скла з діагоналлю 11,4 дюйма в елегантній рамці.

Для швидшого отримання інформації власником, авто обладнано новим 12,3-дюймовим інтерактивним HD-дисплеєм водія з покращеною графікою та налаштовуваним форматом. Він може відображати навігаційну карту в режимі повного екрану з поетапними інструкціями, цифровий набір, медіадані, перелік контактів або інформаційно-розважальні функції.

Якщо ви любите слухати музику так гучно, як і я (щоб квартал до і після чув мої треки)), то ви точно оціните аудіосистему Meridian™ (400Вт, 12 динаміків + сабвуфер). Фантастичне звучання!

 

Екстер’єр

Колір кузова – Bluefire Blue (мій улюблений колір, тому це тест – особливе естетичне задоволення).

У версії R-Dynamic F-PACE демонструє низку виразних елементів дизайну у стилі Gloss Black, що підкреслюють представницький імідж автомобіля та доповнений пакетом зовнішнього оздоблення Black. Двері багажного відділення з електроприводом і безконтактним відкриттям.

Преміальні світлодіодні фари з світлодіодними елементами, передні протитуманні фари, функція автоматичного переключення дальнє/ближнє світло. Задня частина кузова створює враження ширшого авто завдяки новим вузьким фарам, що вимальовують подвійний фірмовий дугоподібний візерунок Jaguar.

20 дюймові 5-спицеві диски з сірим глянцевим покриттям та оздобленням Diamond Turned. Тут реакція у вигляді вогника))! Краса!

 

Системи та технології

Сучасна технологія камери 3D-огляду від Jaguar полегшує паркувальне маневрування, надаючи інтуїтивні тривимірні перспективні зображення автомобіля у режимі реального часу.

Система автономного екстреного гальмування, моніторинг «мертвих зон» із системою активного запобігання зіткнення, розпізнавання дорожніх знаків із адаптивним обмежувачем швидкості, система утримання смуги руху.

Оновлений F-PACE вирізняється вдосконаленою електронною архітектурою автомобіля Jaguar (Electronic Vehicle Architecture), EVA 2.0, яка підтримує нові технології для постійного підключення авто та оновлень. Зв’язок системи Pivi Pro здійснюється завдяки антені WI-FI. Через неї система виконує декілька функцій одночасно. Зокрема, це відтворення медіафайлів та завантаження оновлень програмного забезпечення для автомобіля (SOTA – Software-Over-The-Air) без впливу на продуктивність.

А технологія активного заглушення дорожніх шумів (Active Road Noise Cancellation) постійно відстежує вібрації від поверхні дороги та розраховує протилежну фазу хвилі для усунення шуму, чутного пасажирам.

Витрати пального в середньому 9 л на 100 км.

Вартість тестового автомобіля у комплектації R-Dynamic SE – 73 130.00 €

Післяслово: Jaguar F-Pace - елегантний та динамічний автомобіль з органічно інтегрованими найсучаснішими технологіями. Ідеальний для насиченого життя у мегаполісі, комфортний для довгих подорожей.

Jaguar F-Pace - британський автомобіль, який вміє зачаровувати та не підведе вас!

Комфорт з азартом!

Jaguar F-Pace, давай якось ще повторимо наш тест. Ми не договорили)

 

Пильнуйте на дорозі!

Ваша Alwaysbusymama Альона Бондаренко