ТЕСТ-ДРАЙВ Lexus UX 250h: яскравий та провокуючий хижак

ТЕСТ-ДРАЙВ Lexus UX 250h: яскравий та провокуючий хижак

Із Lexus маємо справу не вперше, й очікування від японського красеня були вже сформовані, але UX виявився ще тим хижаком. Він не лише тихо підкрадається, а й управно та стрімко реагує.

Чим здивував та розчарував?! Про все докладніше — далі.

Компанія зашифрувала в назві кросовера поєднання «міський дослідник» — Urban eXplorer, і в місті UX виявився дуже зручним і маневреним. UX неймовірно привабливий і незвичайний, відразу виділяється серед потоку автомобілів рельєфними лініями кузова.

Для мене як заміської жительки тиша вже є звичним явищем, проте як було незвично опинитися у цілковитій тиші в місті.

Мій безмовний знайомий — Lexus UX 250h: компактний кросовер із силовою установкою Hybrid Drive сукупною потужністю 146 к. с.

У салоні Lexus UX повна тиша. Ані гурчання двигуна, ані якихось сторонніх звуків, а про те, що автомобіль уже заведено, можна побачити хіба що на ввімкненій панелі приладів, що оснащена мультимедійним екраном 10,3 дюйма, розділеним навпіл, на будь-яку з них можна вивести потрібну інформацію — мапу, радіо, дані про роботу двигуна, мультимедіа-програвач. Єдиний недолік — екран не є сенсорним і скеровується жахливим тачпадом, який Lexus наполегливо продовжує ставити на свої автомобілі: намагатися потрапити за його допомогою в потрібну іконку/рядок під час руху машини не лише складно — а й небезпечно. Та й коли машина перебуває в нерухомому стані, щоб керувати курсором у правильному напрямку, постійно доводиться споглядати то на екран, то на тачпад.

Ще один дисплей розташований біля спідометра — на нього можна вивести компас, інформацію про витрату пального, роботу двигуна або медіапрогравач.

З місця Lexus рушає плавно, немов крадькома. Навіть коли спробувати сильніше натиснути педаль газу, UX НЕ сіпнеться і з місця не зірветься. Він надто стрімко, але без ривків розганяється і так само плавно гальмує, моментально реагує на будь-яке бажання водія, швидко перебудовується та не втрачає пильності — на бічних дзеркалах виводиться попередження про автомобілі праворуч і ліворуч.

Lexus називає свій UX одним із найбезпечніших автомобілів, зокрема завдяки системі запобігання зіткнень, яка здатна розпізнавати не тільки машини, а й пішоходів і велосипедистів. Якщо є перешкода руху, автомобіль виводить на екран попередження, а якщо водій не вживає жодних заходів — активує екстрене гальмування.

Також Lexus стежить за тим, щоб усі пасажири були пристебнуті й сиділи на місцях — навіть на задніх сидіннях. Якщо хтось із них забув про ремінь або намагається підвестися, щоб розглянути щось попереду, UX вмикає звукові сигнали, після яких одразу волієш сидіти смирно та не рухатися.

Майже два тижні тесту Lexus незмінно вабив погляди пішоходів та водіїв. Я неодноразово зважала на перехожих, які розважливо споглядають химерні лінії UX або зазирають у салон.

Середня витрата пального — 5–6 л на 100 км.

Ціни на новий UX 250h з гібридним приводом стартують від 911 014 грн у комплектації ЕСО, а в нашому випадку LAUNCH — від 1 054 833 грн.

Компактний кросовер преміум-сегмента Lexus UX 250h вийшов у японської компанії справді яскравим і комфортним. Він точно вартий вашої уваги!

Бережіть себе! Будьте уважні за кермом!

Далі буде…

Ваша Alwaysbusymama