ТЕСТ-ДРАЙВ: smart fortwo coupe turbo - урбаністична філософія пересування

ТЕСТ-ДРАЙВ: smart fortwo coupe turbo - урбаністична філософія пересування

У столичних заторах перламутрово-біла автівка в поєднанні з яскраво-рудим забарвленням викликає певне розчулення та приваблює увагу перехожих.

Скільки коштує, скільки «з’їдає», як щодо безпеки, куди подіти коліна і чи можливо із цим авто легко «розлучитися» після майже тижневого тесту — далі в нашому матеріалі.

Відтоді, як було презентовано перший fortwo, минуло майже 20 років, і за цей час він зазнав неабияких змін.

Зовнішні метаморфози, які перетворили «звужену мордочку» у «широколобика» з розставленими, підведеними діодами, «очима», — прямий наслідок доданої ширини, яка, своєю чергою, є результатом посилених вимог безпеки.

Найбільш упізнаваний новий smart, звісно ж, у профіль, який до того ж має одну цілковиту широченну дверку та візуально завжди відокремленого від неї кольором «капсули» кузова. Кут повороту передніх коліс у smart великий, а тому є чудова можливість розвертатися на цій триметровій машинці майже на одному місці.

Головна практична принада салону smart fortwo — простір. Так, саме простір! Величезні двері, об’ємний отвір, розставлені в кутках кузова колеса надають можливість використовувати внутрішнє оздоблення якомога ефективніше.

Перед очима — ретроспідометр, ліворуч на ніжці — «будильник» із тахометром, а дефлектори  можуть обертатися на 360 градусів.

Трициліндровий 90-сильний двигун. Задній привід. Слід визнати, що приведення в дію двигуна відбувається достатньо гучно. Поступка лиш на те, що він розташований у салоні.

До речі, мені надто до вподоби система Start/Stop, яка зупиняє та знову приводить у дію двигун.

Їздити на ньому дуже комфортно та приємно. fortwo бездоганно утримує дорогу. Часом розганяючись до швидкості 140 км/год, — куди й геть поділося все упереджене ставлення «так вона ж від вітру звалиться». Немає жодних проблем!

Певна річ, цей автомобіль призначений не для дрифту, проте завдяки двигуну з турбіною він поводить себе під час руху досить жваво. Зокрема, як це не дивно, може швидко стартувати на світлофорах, а зважаючи на компактні розміри, — ще й проворно варіювати між повногабаритними автівками.

Автомобіль, що був у нас на тесті, має майже повну комплектацію, проте мене, як людину емоційну, найбільше вразив панорамний дах та сабвуфер. Я обожнюю слухати музику дуже гучно і з smart я отримала задоволення на повну.

 

 

Про витрати палива

Відверто кажучи, я не надто агресивний водій, і за мого стилю керування витрати пального smart fortwo становили  до 5 л на трасі та 6 л — у міському циклі на 100 км шляху.

Ураховуючи компактні розміри smart, можна безпроблемно паркуватися в тих місцях, де інші водії з більш габаритними автівками про це лишень мріють, під’їжджаючи практично впритул до бар’єрів чи огороджень. Та й, звісно ж, ставити крихітку ви будете у перевірений смартівський спосіб — перпендикулярно бордюру, завдяки чому цю автівку й обирають мешканці мегаполісів.

Зауважу, що smart fortwo, незважаючи на свої розміри, не такий уже й бюджетний автомобіль. Вартість протестованого автомобіля — 578 326, 40 грн. Проте автолюбителям відомо, що smart ніколи не був простою автівкою. Це такий своєрідний культ, це спосіб життя, це певна урбаністична філософія пересування, і мені вона до душі!

До речі, гарна новина для тих, роздумує над покупкою smart-у. Лише до 30 грудня діє спеціальна цінова пропозиція на обмежену кількість автомобілів! Подробиці можете дізнатися у офіційних дилерів smart, або на сайті

smart fortwo coupe turbo - протестовано Alwaysbusymama.