ТЕСТ-ДРАЙВ: новий Volkswagen Tiguan — нестримний провокатор! Безцінне відчуття впевненості на будь-якому покритті

ТЕСТ-ДРАЙВ: новий Volkswagen Tiguan — нестримний провокатор! Безцінне відчуття впевненості на будь-якому покритті

Ось нарешті дійшли мої руки і до авторинку :)

Відверто кажучи, іще б десь років зо п’ять збиралася, та коли мені зателефонували мої давні надійні партнери з «Порше Захід» і лишень уточнили, де, коли й куди привезти автівку для виїзного тест-драйву, я без вагань вирішила — треба брати!

Готувалася я на перше побачення до «чоловіка» («автомобіля») дуже ретельно. Прочитала про нього в Інтернеті досьє, а також підготовчий етап, як-от: похід у салон краси, укладку, макіяж тощо.

Місце зустрічі з alwaysbusymama було вибрано на Воздвиженці, оскільки там зосереджена велика кількість офісів дуже багатьох моїх партнерів, тому вирішила не гаяти часу та поєднати приємне з корисним: затвердила верстку з parfum buro для новорічного номера журналу «Смачна подорож», поснідала в Crubs burger з колегою і завітала до Wellness Centre Artevilla навести доладну красу :)

Виходжу — і… овва!!! Стоїть він — мій білосніжний залізний друг на два дні — новесенький Volkswagen Tiguan.

Світова прем'єра другого покоління моделі відбулася на автосалоні у Франкфурті у вересні 2015 року, проте до нас він дістався лиш у жовтні цьогоріч.

 

Ідеальна комбінація динаміки й економічності

Мені пощастило отримати для тесту дизельного дволітрового друга, у якого 150 «конячок» під капотом і витрата лише 7-8 літрів при їзді містом. Як на мене, ідеальна комбінація динаміки й економічності.

Я дуже люблю кросовери. Вони — дуже зручні і найбільш прийнятний вид авто для наших доріг. Volkswagen Tiguan найкраще підтвердження цьому. Для нього не має значення, чи то трамвайні колії, чи то якісь вибоїни, і, звісно ж, його не відлякуватимуть високі бровки (паркуйся, де душа забажає). Та окремий від мене суперплюс (особливо взимку) — снігопрохідність. Для сільських, ба навіть — гламурних заміських жителів, це просто знахідка. Перевірено особисто, якраз тоді, коли лютий циклон приніс снігопади із хуртовинами та заметілями.

Розмір має значення :)

Мені доводилося керувати авто першого покоління Tiguan, проте надто порівнювати з ними немає бажання, бо цей автомобіль справді крутіший! Адже він став трохи довшим, ширшим і легшим на 50 кг (залежно від модифікації). Завдяки таким змінам удалося досягти більшого простору для водія та пасажирів, а також багажного відділення. Отже, загалом корисна площа машини збільшена на 145 літрів, і тепер вона становить 615 літрів — у звичайному положенні і 1655 літрів — при складених задніх сидіннях. А це дуже важливо, бо наша родина веде дуже активний спосіб життя — ролики, велосопеди, санчата, лижі та самокати — наші вірні друзі, а тому в цьому випадку розмір має значення :)

Наданий для тесту від «Порше Захід» Volkswagen Tiguan оснащений системою повного приводу 4MOTION, що передбачає 4 режими руху: асфальтовий Onroad, зимовий Snow, позашляховий Offroad і позашляховий Offroad Individual з можливістю окремого налагодження режимів роботи двигуна, коробки передач, муфти Haldex і системи стабілізації. Цей автомобіль підлаштується під будь-які ваші побажання й умови поїздки.

Зразкова ергономіка, властива всім моделям Volkswagen, підкріплена регульованою у двох площинах рульовою колонкою та водійським сидінням по висоті, електричними регулюваннями дзеркал заднього виду та склопідйомниками спереду й ззаду. Центральний замок автівки в новому кузові має дистанційне керування, а передні крісла та дзеркала — підігрів. Крім того, в оснащення входять: протитуманні фари, автоматичний ручне гальмо і помічник старту на підйомі.

Мене як людину вразливу й емоційну потішило кермо з підігрівом :) Це ж такий кайф! На вулиці сніг і мороз, а ти сів у машину, увімкнув цю диво-функцію і все — щастя! Дрібниця, а так приємно :)

Ну давай же, тисни на газ!

Зізнаюся, що полюбляю добряче погасати на автівці, хоча за кермом нещодавно. Гріх не скористатися можливістю й не натиснути на повну педаль газу. Тим більше що новенький Volkswagen Tiguan власне і є провокатором до таких дій. На кожному світлофорі він мов підбурює до активностей: ну давай же, тисни на газ! Стосовно інфи про те, що в місті легко розігнатися до сотні й навіть не відчути цю швидкість — цілковита правда. А все завдяки шумоізоляції й підвісці, яка стала ще м'якшою й адаптованою до дороги.

Мужній характер зі своїми родзинками

Зовні Volkswagen Tiguan 2017 у новому кузові має значно переоформлений екстер'єр із більш гострими гранями, повністю новим «передком», зміненими ліхтарями та збільшеними в розмірах бічними віконцями в задніх стійках. Стрімка передня частина, виразні колісні арки й пороги підкреслюють його мужній характер. А цілісним довершенням атлетичних форм є стильні елементи дизайну. Загалом же вигляд лишився упізнаваним, проте вийшов більш сучасним і спортивним. Двері заходять під поріг, залишаючи той чистим, що є дуже доцільним за снігової негоди, яка вирувала за вікнами автівки. Родзинкою нової оптики стала фірмова світлова стилістика. Світлодіоди підсвічують ручки дверей, декоративні вставки, накладки порогів, місце для ніг тощо. Інтенсивність освітлення можна регулювати через інтерфейс медіасистеми.

Стриманий та красивий сучасний динамічний стиль

Дуже зручні сидіння з електричним регулюванням за чотирма позиціями гарантують комфорт і релаксацію, а регульовані висота сидіння та нахил спинки дозволяють обрати найзручніше положення. Ключовим елементом ергономічного салону є повернута до водія центральна консоль. А триспицеве кермо з оригінальним оздобленням перетворює на відпочинок як повсякденне керування, так і активне маневрування. А чого лишень варті електронний щиток приладів, надсучасний дисплей із діагоналлю 31,2 см, умонтований на звичному для нас місці для спідометра. Це Active Info Display від Volkswagen.

Окрім звичних даних, зокрема тахометра, спідометра й одометра, він відображає чимало корисної інформації. Наприклад, у режимі навігації спідометр і тахометр розсуваються ближче до країв, вивільняючи простір для мапи. А інформацію допоміжних функцій можна зручно розмістити в центрі циферблатів. До того ж Active Info Display синхронізований з іншими бортовими системами. На нього можна вивести інформацію, що відображається на екрані мультимедійної системи, зокрема контакти телефонної книги чи обкладинку компакт-диска. До того ж впадають в око поліпшені матеріали оздоблення та сучасна система безпеки, що надто важливо.

Кросовер оснащений системою контролю дистанції до автомобіля, що рухається попереду, з функцією екстреного гальмування, системою стеження за дотриманням рядності, а також системою аварійного гальмування Multi Collision Brake. Мультимедійна система з восьмидюймовим екраном уміє синхронізуватися зі смартфонами через додатки Apple CarPlay і Android Auto. Інтер’єр  витриманий у стилі Volkswagen. Дуже стриманий і красивий, а дрібнички під хром окреслюють сучасний динамічний стиль.

Камери кругового огляду дозволяють збільшувати вид із різних боків за один дотик до екрана. Це дуже зручно, одначе пильнуйте й поглядайте в дзеркала.

 

Секретик багажника

Що вже казати про пакунки та пакети, з якими доводилося відкривати кришку багажника, виходячи з маркета. Цю одвічну проблему вирішує практична функція Easy Open. Маючи ключ у кишені, багажник можна відкрити коротким рухом ноги під заднім бампером. Я досхочу набавилася цією унікальною функцією :) Дуже зручно, особливо коли руки зайняті (тримаєш дитину, його рюкзачок, сумки, валізи чи улюблену іграшку або пакети із супермаркета тощо).

Завдяки інтелектуальним технологіям й електронним асистентам водія новий Tiguan подбає про вашу безпеку та комфорт, а кожну поїздку перетворить на справжнє задоволення. Він вражає на бездоріжжі, проте впевнено тримає смугу на шосе.

Пристебніться та насолоджуйтеся поїздкою з новим Volkswagen Tiguan! Поїхали!

 

Величезна подяка «Порше Захід» — офіційному дилеру автомобілів Audi, Volkswagen і SEAT у Києві за наданий для тест-драйву автомобіль!