Let’s play: 5 захопливих інтерактивних книжок для дітей

Let’s play: 5 захопливих інтерактивних книжок для дітей

Перед вами – незвичайна та дуже особлива збірка від Старого Лева, котра пропонує зіграти… в книжку! Легко, креативно, інформативно: зіграємо?
 
«Місто вночі», Петра Бартікова (2019)
 
Світло у вікнах, вуличні ліхтарі, неонова реклама, автомобільні та велосипедні фари... Погодьтеся, місто, освітлене нічними вогнями, виглядає особливо казково і таємниче. А чи знаєте ви, хто винайшов електричну лампочку та придумав світлофор, завдяки чому іскрить бенгальський вогник й коли з’явився перший парк розваг? І чому вчені вважають, що надмір штучного світла – небажаний? Досліджуймо нічне місто, зокрема аеропорт і гавань, разом із цією дивокнижкою, котра й сама здатна освітити кімнату вночі! Веселі ілюстрації, що світяться, та короткі пізнавальні описи до них задовольнять цікавість і найменших читачів, і їхніх батьків, перетворивши спільне читання й розглядання на захопливу гру-мандрівку таким красивим і загадковим містом вночі…
 
«Не бійся монстриків», Женя Миронюк (2018)
 
І ще одна книжка-«світилка»-у-темряві, завдячуючи котрій можна не лише навчитися перемагати власні страхи, а й потоваришувати з ними! Що для цього потрібно? По-перше, познайомитися з хатніми монстриками: ось Шкарпетик, який любить колекціонувати шкарпетки, а ось Мерзлячок, котрий якраз і стягує ковдру на підлогу. Ну, а тепер, коли не такі вже й страшні, а навпаки потішні, милі і дуже дружелюбні мешканці темряви, ходімо хутчіш бавитися з ними! Зібрати шкарпетки і полічити монстрененят-неслухів, розмалювати героїв та опанувати їхній алфавіт, пограти з тінями й рухомими елементами, вмонтованими у сторінки, – фух, впоравшись з отакенною низкою прецікавих завдань, дитина охоче вигадає власну симпатичну химерку і, вклавши її спати, сама засне солодким сном!
 
«Що ховається у тілі?», Айна Бестард (2017)
 
Попри те, що ми, люди, такі різні й неповторні, усіх нас об’єднує однакова будова тіла. Наше тіло вкрите міцною шкірою, неначе одягом, який ніколи не знімається, надійно захищаючи від води, холоду, спеки та сонця. А що ховається під шкірою? Дивлячись крізь зелене, синє та червоне скельця, розміщені у «кишеньці» цього приголомшливого віммельбуху з ефектом оптичної ілюзії, так легко зазирнути всередину людського організму! До прикладу, якби ми не мали кісток, наші тіла розвалювалися б, немов погано збудований будинок, а м’язи роблять їх рухомими, яких (лишень уявіть собі) налічується понад 600! Від мозкових півкуль до рецепторів на кінчиках пальців – здійсніть унікальну пошарову пригоду-пошуківку, відкриваючи приховані таємниці кожного з нас.
 
«Супермегакласна книжка цікавезних завдань від Джуді Муді», Меґан МакДоналд (2019)
 
Та-да-м! Невгамовна Джуді Муді – вона ж Джуді Мадді, Скажена Моллі О’Меґґот і Мадам М – приготувала для всіх своїх шанувальників просто вибухово-класний посібник веселого та корисного проведення вільного часу! Для початку заповніть невеличку анкету з обов’язковим пунктом «Улюблений настрій», вигадайте нові настрої та намалюйте мармизки Джуді, Королеви настроїв, в них. Ну, а далі, за зразком, створіть власну настільну гру, напишіть свою причіпну пісню, спробуйте пройти крізь папір та перевірте свої математичні здібності, принагідно здійснивши справжнісіньку навколосвітню мандрівку! А ще… Словом, на сторінках цієї направду супермегакласної книжки стільки прикольних і креативних завдань, що, виконавши їх, кожен (чесно, незалежно від віку!) отримає неймовірний заряд позитиву та зовсім незлецький багаж нових знань (перевірено на собі)!
 
«Гра в музей», Наталія Космолінська та Ірина Магдиш (2018)
 
Як перетворити похід в музей чи картинну галерею на гру? Так-так, на захоплюючу, веселу, рухливу або ж зосереджену, сімейну чи навіть командну? Авторки цієї книжки залюбки поділяться цінними порадами й секретами, як подружити дитину (що й казати, і дорослого!) з мистецтвом, культурою та історією, ласкаво запрошуючи побавитись, наприклад, з експонатами Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького, розташованої на вулиці Василя Стефаника, 3. Пропоновані 37 творів обиралися за потенційною цікавістю сюжету для дітей, розміщенням об’єкта відповідно до рівня дитячих очей і, щонайважливіше, пропонуючи цікаві відомості та оригінальні «рекомендації-асоціації» до обраної картини чи скульптури (що послухати, що почитати, який фільм чи мультфільм подивитися і куди вирушити у мандрівку). Скористайтеся цими рецептами, і  гайда розпочинати гру, у якій правила визначаєте саме ви і ваша дитина!