Життя «Охматдит» після ракетного удару

Життя «Охматдит» після ракетного удару

Я не могла сюди не приїхати. 
Це місце для мене дуже особливе, адже в стінах цієї лікарні я пережила один із найважчих та найпереломніших періодів у моєму житті й житті мого сина. 

Генеральний директор Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» Володимир Жовнір під час зустрічі розповів і показав мені наслідки ракетного обстрілу росією 8 липня 2024 року. 
На це важко дивитись, але песимізм - це розкіш, яку ми не можемо собі дозволити.

Довідка
НДСЛ «Охматдит» – це найбільша дитяча лікарня в Україні. Стаціонар розрахований на 620 лікарняних ліжок, де щороку проходять лікування майже 20 тисяч дітей та виконується близько 10 тисяч операцій. 2020 року відкрили другу чергу нового корпусу лікарні.
«Охматдит» – сучасна лікувально-діагностична установа, де виконуються реконструктивно-пластичні операції, пересадка кісткового мозку, хірургічна корекція складних вроджених вад розвитку в новонароджених дітей, виходжування за сучасними технологіями глибоко недоношених дітей, онконейрохірургія, діагностика та лікування ретинопатії новонароджених, функціонує потужний медико-генетичний центр для діагностики та лікування рідкісних спадкових і генетичних захворювань у дітей тощо.

 

Унаслідок ракетного удару по дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» поранення отримали восьмеро маленьких пацієнтів та загинули двоє дорослих, зокрема лікарка Світлана Лук’янчук. Ще понад 300 людей поранено.

Крім корпусу токсикології з відділенням хронічних і гострих інтоксикацій, який зазнав найбільших руйнувань, російський удар пошкодив також приміщення лікарні старого хірургічного та нещодавно спорудженого корпусу.

У старому хірургічному корпусі вибито майже всі шибки, зазнали значних пошкоджень два хірургічних та два соматичних відділення, відділення інтенсивної терапії та операційний блок. У новому корпусі вісім – хірургічних, п'ять – онкологічних, дві реанімації, операційний блок, відділення радіології та променевої терапії.

Також унаслідок ракетного удару пошкоджено єдину в Україні онкогематологічну лабораторію, повністю зруйновано дві електричні підстанції, розташовані на території медзакладу. Окрім того, ракета влучила в токсикологічний корпус, де діти якраз отримували діаліз.

Гендиректор лікарні Володимир Жовнір висловив жаль через загибель і поранення людей унаслідок ракетного удару рф і додав: «Я вже стомився постійно говорити, що росія – це країна-терорист. Ми, українці, і весь світ, який підтримує свободу, мусимо бути сильнішими, мусимо бути такими, які зможуть дати відсіч агресору, мусимо перемогти, бо без перемоги не буде миру».

На сьогодні відновлено роботу всіх відділень, окрім відділень трансплантації кісткового мозку та хронічного діалізу, тимчасово передислокованих до інших київських лікарень. Уже працюють відділення соматичного та хірургічного профілю, невідкладної допомоги. Вже замінили вікна у відділеннях неонатального корпусу, а в холі нового корпусу організовано виставку фотографій, яка відзначає відважну роботу наших лікарів під час російського обстрілу.

Реквізити для фінансової допомоги на відновлення лікарні тут.

 

Щиро бажаємо «Охматдиту» якнайшвидше повністю відновити свою роботу та зробити лікарню ще кращою, а команді - доземний уклін за стійкість духу, відданість професії та кожне врятоване життя маленьких пацієнтів!

 

З любов'ю та вірою в перемогу, ваша Alwaysbusymama