Катерина Кухар на 1 вересня ввела нову традицію та відвела до школи 230 учнів

Катерина Кухар на 1 вересня ввела нову традицію та відвела до школи 230 учнів

Катерина Кухар, прима-балерина та керівник Київського державного фахового хореографічного коледжу, відсвяткувала 1 вересня разом із 230-ма своїми дітьми. Цього року балерина започаткува нову традицію для своїх студентів. Після вранішньої лінійки у хореографічному коледжі,  де дали перший дзвоник й зробили посвяту новоприбувших учнів у балетне мистецтво, Катерина відчинила двері першому курсу до Національної опери України.   

Мета нової традиції – візуалізації мрії студентів. Більшість вперше побували за лаштунками театру і на головній професіональній сцені. Також вони отримали майстер клас на сцені головного театру країни від народних артистів, хлопці від неймовірного Максима Моткова, а дівчатка – Катерини Кухар.  

Катерина Кухар: «Ми ростимо дітей для театру, тому маємо робити все разом, взявшись за руки, буди по-справжньому однією сім’єю. Я як діюча балерина та керівник Коледжу точно знаю, що потрібно дітям та театру. Попереду у учнів наполеглива праця на шляху до втілення мрії! Щодня, на парах, на репетиціях, які у них розпочинаються, вони мають завжди уявляти кінцеву мету – вони майбутня культурна еліта. Емісари української культури у світі. Вони мають запам’ятати це відчуття сцени, до чого мають прагнути.

 

Мені дуже хотілося, щоб 1 вересня для них стало символічним. Щоб ми разом розпочали навчальний шлях саме тут. Свого часу ця сцена була для мене великою мрією. Як керівник Коледжу я ставлю собі за мету створити для них комфортні умови, аби всі наступні роки, які ми проведемо разом, пліч-о-пліч, за балетними станками, в гримерках нашого театру і, сподіваюся, в подорожах та студентських гастролях асоціювалися для них із можливостями». 

Для першого вересня прима-балерина обрала червоню сукню у національному українському стилі від дизайнера Юлії Магдич.

На першій частині свята – лінійці Коледжу – сьогодні можна було почути настанови від таких балетних гуру як хореографа-постановника Раду Поклітару, художнього керівника Коледжу Олексія Бессмертного, який нині налагоджує міжнародні зв’язки Коледжу. Олексій на лінійці пообіцяв, що з цього року Коледж розпочне співпрацю із   Національною школою танцю в Марселі (Франція).