ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат» — Працівники (Частина 1)

ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат» — Працівники (Частина 1)

Як наукою, так власне і життям перевірено, що найбільше закарбовуються в нашій пам’яті емоції. Саме вони формують наше ставлення до міст, подорожей, їжі, предметів, продукції, ба навіть бізнесів. Адже бізнес — це насамперед люди! І, звісно, не секрет, що від правильної команди залежить бодай не 100%, то майже стільки (не беручи до уваги надзвичайних бізнесово-економічних форс-мажорів) результативності й ефективності.

У попередніх матеріалах «Перевірено Alwaysbusymama» ми ознайомили вас із процесом виробництва продукції на ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат», а наразі маємо бажання розповісти вам про те, хто за цим усім, так би мовити, стоїть, чиї руки готують для нас неймовірно смачненьку ковбаску, а також пакують її, транспортують і відвантажують.

 

«Глобино» — це їхнє життя!

2000 працівників! Для більшості з них «Глобино» — це (без перебільшення!) і є життя. Адже переважну частину часу вони проводять на роботі. Тут вони і знайомляться, й одружуються, і народжують дітей тощо.

До слова: відверто кажучи, після інтерв’ю склалося враження, що існує дві категорії працівників — ті, які приходять і розуміють, що це «не їхнє», та йдуть геть, і ті, котрі лишаються надовго й стають один для одного, немов родичі, саме вони йдуть разом по життю, як мовиться, «і в радості, і в смутку».

Приємним є той факт, що на підприємстві багато родин працюють поколіннями (батьки та діти).

Тільки вперед! А ось вражаючим можна назвати такий факт — 90% працівників, із якими нам довелося поспілкуватися, на запитання «Який ваш життєвий девіз?», не замислюючись, надали таку відповідь: «Тільки вперед!».

Як результат, корпорація «Глобино» — один із кращих виробників м’ясної продукції в Україні. Тож применшувати тут вагомість кожного з 2000 працівників буде неправильним.

На жаль, аби поспілкуватися з усіма, нам, мабуть, і місяця було б замало. Але де з ким усе-таки вдалося. До того ж ми не лише порозмовляли, а й відвідали тамтешній гуртожиток і скуштували страви, якими годують працівників в їдальні.

Тож розлогіше про все — далі.

 

Гора Раїса Федорівна

Посада: начальник їдальні.

Стаж на підприємстві: 10 років.

Під її керівництвом: 25 чоловік.

«Кухня — моє покликання. Це моє життя. Кухарем я працюю майже 40 років. Дуже люблю людей, а ще — годувати їх. Іншої роботи я не знаю.

Нині в нашому меню понад 200 видів страв (випічка, м'ясо, салати).

Новенькі страви знаходжу в Інтернеті, по телевізору, у книжках, журналах. Зараз це нескладно. Аби бажання було. Кулінарним експериментам завжди є місце!

Остання страва, яку додали до свого меню, «ШНІЦЕЛЬ КОРДОН БЛЮ».

Життєвий девіз: «Иди вперед! Назад ни шагу! Не падай духом никогда! И сохрани в себе отвагу! Запомни это навсегда!».

P.S.: Якби попросили охарактеризувати її одним словом, то це слово обуло б «Сонечко». Вона така яскрава, обігріває всіх своїм теплом, дбає, аби всі працівники були ситі, аби страви були смачні та ще й різноманітні.

Щойно нас побачила, нагодувала смачним обідом (обід з першого, другого та десерт з компотом обійдеться в 12-13 грн.) Дуже смачно!

Раїса Федорівна спакувала нам навіть із собою «у дорогу» котлеток. («Як то випустити гостей із пустими руками?!») А от «ШНІЦЕЛЬ КОРДОН БЛЮ» мені так став до вподоби, що відтепер постійно готую цю страву вдома за рецептом Раїси Федорівни.:)

 

Горобець Марина Олександрівна

Посада: керівник відділу постачання.

Стаж на підприємстві: 4,5 року.

Під її керівництвом: 12 працівників.

«Мій стаж на підприємстві розпочався з посади технолога. Потім я була старшим майстром ковбасного цеху. І ось зараз працюю у відділі постачання. Мій професійний шлях розпочався з виробництва, тож я добре розуміюся на повному процесі виробництва продукції, як кажуть, із середини.

Свого часу я хотіла бути дизайнером інтер’єру чи художником. Проте за порадою батьків я все ж пішла вчитися на технолога. І зараз, цілком упевнено вам кажу, що аніскілечки не жалкую про свій вибір.

Наразі дещо бракує юридичної чи економічної освіти, але то швидше питання досвіду.

Я надто люблю свою роботу, проводжу тут дуже багато часу, тому «Глобино», без перебільшення, — моє життя.

Власник бізнесу — мій батько, тож мені вже самою «долею написано» тут працювати. Маю надію, що виправдаю сподівання своїх батьків.

Якби довелося вибирати іншу роботу, то я б, мабуть, спробувала попрацювати офіціанткою, трохи згодом — помічником на кухні, а далі вже — кухарем і власником ресторану. Аби зрозуміти все зсередини». (Цей факт був для мене вражаючим — піти й розпочати все із робітничої посади, щоб стати власником бізнесу, який надалі досконало розумітиметься на кожному процесі.)

«У нашій компанії мікроклімат добрий та позитивний.

Певна річ, є й свої особливості в роботі, але ж на виробництві має бути все чітко й ніяк інакше.

Існує також великий бонус від керівництва — усім дають змогу проявити себе. Ініціатива тут — у шані! Вигадуєте нові шляхи транспортування, додаткові лінії, нові смаки та шляхи впливу на швидкість виробництва — уперед! Ви пропонуєте, надаєте обґрунтовану пропозицію — керівництво підтримує.

Ділянка роботи мого відділу дуже цікава. Ми постачаємо все для всіх.:) Будматеріали, корми для тварин, спецодяг, зокрема бахіли, мило, запчастини, оболонку, спеції, упаковку — усе, що необхідно для виробництва.

Через 5 років я бачу себе генеральним директором компанії.:)

Життєвий девіз: «Тільки вперед!».

Життя — це важка праця, і все потрібно заробляти своєю копіткою працею. Так, принаймні, мене навчали з дитинства батьки, за що я їм безмежно вдячна».

 

Мовчан Олександр

Посада: економіст із праці.

Стаж роботи на підприємстві: 6 років.

Ділянка роботи: нарахування з/п, економічно обґрунтовані розрахунки.

Життєвий девіз: «Усе, що не робиться, все робиться до кращого».

 

Кравченко Олена

Посада: начальник відділу автоматизації.

Стаж роботи на підприємстві: 10 років.

Під керівництвом: 12 чоловік.

«Закінчила Харківський університет радіоелектроніки, і так склалися обставини, що була змушена повернутися жити в Глобине. Надто вже переймалася тим, що, мовляв, робити в Глобиному із такою професією і де мої знання тут можуть знадобитися. Розглядала варіанти бути вчителькою в школі, а потім покликали до Глобинського м’ясокомбінату на співбесіду. Я прийшла, побачила, наскільки все сучасне — комп’ютери, бази даних — усе те, що ми вчили в університеті. Так мені сподобалося, що 10 років тому прийшла сюди інженером-програмістом, а зараз працюю начальником відділу автоматизації.

У нас стільки ідей та проектів, що якби лиш вистачало голів та рук усе втілювати в життя. Дефіцит кадрів в нашому відділі є завжди. Запрошую до нас молодих спеціалістів, програмістів і системних адміністраторів.

Останні втілені новинки: iдіай-платформа, через яку проводимо весь документообіг із великих мереж (підтвердження замовлень, заявок отримання тощо). Усе набагато оперативніше.

Для працівників зробили спеціальну програму, яка чітко показує всі дані по заробітній платі. Зокрема, скільки часу відпрацював, усі відрахування та нарахування. Тепер дуже зручно: аби не турбувати бухгалтерію, можна просто підійти до екрана на першому поверсі та, увівши свої дані, отримати повну інформацію про свою заробітну плату. Хоча наша новинка працює менше місяця, проте щодо цього ми вже отримали чимало схвальних відгуків. Нам приємно, що зробили ще одну корисну справу для наших працівників.

Життєвий девіз: «Усе буде гарно! Ми цього прагнемо!».

 

Касьян Сергій Анатолійович

Посада: заступник головного інженера.

Стаж на підприємстві: 11 років.

Під керівництвом: 52 працівники.

«Я закінчив Кременчуцький державний політехнічний університет. Прийшов до «Глобино» на практику, та так і залишився тут працювати.

Моє завдання — контролювати роботу обладнання, оскільки комбінат за територією хоч і не дуже великий, але за обсягами продукції посідає одне з перших місць в Україні. Безліч тут технологічного обладнання. Починаючи з передзабійного цеху й до відвантаження. За все це я й відповідаю.

Ми — головні над залізячками.:)

Найголовніше — працювати й любити свою роботу.

Життєвий девіз: «Усе має бути зроблено якісно! Як для себе!»

«Стався до людей так, як ти хочеш, аби ставилися до тебе!».

 

Лещенко Артем Іванович

Посада: слюсар.

Стаж на підприємстві: 13 років.

Ділянка роботи: слюсар з ремонту технічного обладнання.

«Прийшов працювати на «Глобино», та й лишився тут надовго. Люблю стабільність. Гарне підприємство, чудові колеги».

 

Лагутін Юрій Миколайович

Посада: головний інженер.

Стаж на підприємстві: 5,5 року.

«Пришел на должность главного механика. Проработал 10 месяцев. Спустя некоторое время меня повысили на должность главного инженера.

Моя работа очень интересная и увлекательная, потому что за эти 5 лет наше предприятие получило очень сильное развитие и в достаточной степени прогрессирует как по ассортименту продукции, так и относительно технологического оборудования.

Постоянная модернизация, реконструкция производства, производственных цехов, усовершенствование технологического оборудования — то есть мы не стоим на месте, постоянно двигаемся, как говорится.

Из-за разнообразности эта работа очень увлекает, хочется улучшить свою работу, чтобы еще в большей степени повысить качество продукции.

Жизненный девиз: «Только вперед!».

 

Продовження - ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат» — Працівники (Частина 2)