Блог Катерини Власюк:«ПРАВДА і Поліграф»

Блог Катерини Власюк:«ПРАВДА і Поліграф»

Кілька років тому я почала цікавитись детекторами брехні. Вони все більше стають популярними за рахунок фільмів та ток-шоу. Але «знайомство» з поліграфом відбулось дещо пізніше.

Деякий час потому до мене за допомогою звернулась довірителька, яка вирішила розлучитись через зраду чоловіка. На питання - чи вона впевнена в тому, що чоловік зраджує, вона не змогла відповісти однозначно. 100% доказів у неї не було, але його поведінка змінилася. І вона подумала про зраду.

Чоловік 5 разів проходив поліграф! Детектор брехні 2 рази показав зраду, 2 рази - що її не було і 1 раз не зміг точно встановити. Саме після цього випадку я зрозуміла, що поліграф у роботі сімейного адвоката потрібно використовувати. 

В моїй практиці це був не перший випадок, коли подружжя розлучалось «через зраду», яка була без очевидних доказів, але для однієї сторони обґрунтованою (на її погляд) причиною. Хоча в подальшому з’ясовувалось, що зрада була вже потім. Або попри цю причину були ще інші вагомі причини, про які не дуже хотілось говорити на початку.

У своїй більшості жінки, які підозрюють чоловіків у зраді, морально не готові бачити її фізичні докази: переписку, відео, фото чи результати поліграфу. Є гарна приказка «не потрібно прагнути до знань, які можуть нас обтяжувати». Якщо людина усвідомлює, що зраду своєї половинки вона не витримає і не пробачить, то поліграф – не ваш варіант. Інколи правда робить нам боляче.

Але є інші історії. Я також зустрічала пари, яких проходження поліграфу рятувало від розлучення, відновлювало довіру та давало новий поштовх у стосунках.  

Результат проходження поліграфу не завжди можна використати в суді. Адже в українських реаліях суду не важливо з якої причини Ви вирішили розлучитись зрада / не зійшлись характерами / відсутні спільні інтереси. Питання лише в тому чи - хочете розлучитись чи ні.

Але якщо Ви готові почути правду і для цього Вам потрібен поліграф, звертайтеся до мене. https://www.facebook.com/kvlasyuk