Новорічні подарунки для дорослих книголюбів

Новорічні подарунки для дорослих книголюбів

Українські видавництва готують напередодні новорічно-різдвяних свят дууууже багато книжок на святкову тематику

 

Однак переважно всі ці видання порадують дітлахів. А що ж робити дорослим? Пропонуємо вам п'ять новинок, які стануть хорошим подарунком дорослим книголюбам.

 

«19 різдвяних історій»

 

 

Коли ж чекати найбільших див, як не на Різдво? Саме у цей період чи не найбільше всі чекають якоїсь магії. Ми зібрали 19 українських письменників та їхніх історій в одній книжковій збірці. Тут і автор детективу у стилі нуар «Білий попіл» Ілларіон Павлюк, і головна редакторка «Видавництва Старого Лева» й письменниця Мар’яна Савка, і автор знаменитої пригодниці «Франчески. Повелительки траєкторій» Дорж Бату, й письменниця й авторка «Чорної-чорної курки» Галина Вдовиченко, а ще Надійка Гербіш, Любомир Серняк, Костянтин Москалець, Сергій Гридін, Катерина Міхаліцина, Богдан Жолдак, Ірина Савка, Христя Венгринюк, Володимир Бєглов, Богдана Матіяш, Богдан Волошин, Мирослав Лаюк, Сергій Осока і Маркіян Прохасько.

У своїх історіях вони розповідають про те, яким різним буває Різдво і саме життя. А ще це оповіді про те, як навчитися радіти дрібницям.

 

«Прокрастинація»

 

 

Ну що, прокрастинатори? Ваш час настав! Новий рік – пора почати все спочатку й припинити відкладати всі справи на завтра або на якось-колись-потім. А найкращий помічник побороти себе – книжка двох американських психологинь Джейн Б. Бурки та Ленори М. Юен «Прокрастинація».

Ця проблема знайома насправді майже всім: студентам, вченим, керівниками, офіс-менеджерам, продавцям чи домогосподаркам. Однак не всі усвідомлюють або ж визнають себе прокрастинаторами. Проте Джейн Б. Бурка та Ленора М. Юен настільки проникливі у дослідженні прокрастинації, що від них ви точно не сховаєтесь. Авторки пропонують іноді смішний, але чутливий погляд на проблему. Врешті, вони допомагають та навчають ефективніше використовувати свій час на виконання будь-яких завдань.

Видання складається з двох частин. У першій авторки пропонують вам краще зрозуміти прокрастинацію та причини її виникнення, а в другому психологині діляться ефективними рекомендаціями того, як подолати прокрастинацію.

 

«Wine Folly. Усе, що треба знати про вино»

 

 

Давно мріяли навчитись розбиратися у винах? Тоді чудовим подарунком для вас буде книжка американської сомельє Мадлен Пакетт і веб-розробника Джастіна Геммека «Wine Folly. Усе, що треба знати про вино». Це практичний путівник по винах, у якому автори розповідають про все: і базові знання про вино, і поради, як його дегустувати, як і з чим краще смакувати та як зберігати, а ще розказують про різновиди вин і навіть виноробні регіони.

Особливість цієї книжки у тому, що у ній є схеми, таблиці та інфографіка, аби максимально просто розповісти про вино. Автори презентують 55 основних видів вин і радять спробувати всі (звісно, не за один раз:)).

Після прочитання цієї книжки ви вже будете знати, яке вино обирати, з чим його подавати, та навіть розуміти склад напою, проаналізувавши лише його колір.

 

«Жнець»

 

 

Цей книжковий подарунок точно оцінять фанати творчості британського письменника Террі Пратчетта. «Жнець» – сьома книжка письменника, яка вийшла українською у «Видавництві Старого Лева». І це другий роман підциклу «Смерть» серії «Дискосвіт». Тут автор описує людські слабкості й міркує про людську мораль.

У цій історії сер Террі розказує про персонажів, які загальні для будь-якої книжки Пратчетта з підциклу «Смерть». В інших романах письменник зачіпає теми фольклору та міфології. Власне «Жнець» розповість про смерть, її уникнення та те, що лежить за її межами. Звісно, це все досліджується через чарівників. Як-от 130-літній чарівник Невидної Академії, душа якого повертається у своє тіло, бо Смерть за нею не прийшла. Жнець працюватиме косою деінде, де краще відчуватиме світ звичайних смертних. Та і взагалі у всій серії «Дискосвіт» жодної рівноваги: мертве оживає, а живе не вмирає.

 

«Шлях до фінансової свободи. Ваш перший мільйон за сім років»

 

 

Продовжуємо з Нового року починати все спочатку? Тоді додайте у власний «to do list» (ну або у «to do list« своїх друзів, зробивши їм чудовий подарунок) на наступний рік пункт «Почати заробляти перший мільйон».

Багатство не впаде на вас з неба. Навіть якщо це лотерея, все одно треба прикласти хоч якісь зусилля – бодай придбати квиток (нерідко, не один). З книжкою провідного європейського фінансового консультанта Бодо Шефера «Шлях до фінансової свободи» ви проаналізуєте власну фінансову ситуацію, дізнаєтесь, чому більшість людей не є заможними, як підвищити власні доходи, зрозумієте складні відсотки, принципи інвесторів і вкладників, навчитесь заощаджувати правильно, не обмежуючи насамперед себе у маленьких життєвих радощах.

Бодо Шефер ділиться секретами фінансового успіху, і наврядчи хтось ще буде аж настільки відвертим. Хтозна, може, ви зможете заробити свій перший мільйон ще раніше, ніж за сім років.