Цінні поради від суперняні Джо Фрост

Цінні поради від суперняні Джо Фрост

Ведуча відомого британського реаліті Суперняня Джо Фрост знається на вихованні дітей. До її порад прислухається безліч батьків. Чому ж варто навчитися, читайте далі

 

1. Похвала і винагорода

Не скупіться на добрі слова та любов. Дитині важливо чути, що ви нею задоволені. Можете навіть вигадати якусь систему заохочень, наприклад, давати дитині «зірку» за хорошу поведінку або за успіхи. Зірки можна клеїти на умовний «табель». Візуальне визнання успіхів дитини — чудовий стимул для неї поводитися краще.

 

2. Послідовність

«Не можна» має бути непорушним. Про заборони для дитини (взяття чужих речей, перегляд телевізору перед сном тощо) мають знати всі, хто піклується про дитину.

 

3. Режим

До нього людину потрібно привчати змалку, тоді її життя буде більш спланованим.

 

 

4. Встановлені межі

Дитина має чітко розуміти, що їй можна, а що ні. Межі дозволеного встановлюєте саме ви, а потім потрібно донести їх до дитини. Наприклад, ви дозволяєте їй бавитися в активні ігри, але битися – не можна, це призведе до покарання.

 

5. Дисципліна

Дисциплінарні покарання мають місце у вихованні дитини, але це повинні бути реальні дії, а не погрози.

 

6. Попередження

Це дуже важлива частина спілкування з дитиною, яка дозволяє їй відкоригувати свою поведінку. Якщо ваш нащадок не зверне увагу на попередження, тоді можна переходити до покарання.

 

 

7. Її величність Очевидність

Із дітьми чудово працюють банальні істини, викладені простою мовою: потрібно допомогти бабусі — поглянь, яка вона старенька, і як їй тяжко нести сумку; у мами болить голова, їй потрібно відпочити, тож поводьмо себе тихо, ми в родині піклуємося одне про одного.

 

8. Самовладання

Як би погано не поводився дитина, будьте стриманими. Говоріть спокійно і суворо, дотримуйтеся своїх слів, але не кричіть.

 

9. Відповідальність

Зважаючи на вік дитини, вигадуйте для неї домашні обов’язки. Так ви зміцнюєте в ній впевненість в собі та привчаєте до відповідальності. Певна річ, що дитина виконуватиме щось незграбно. Однак ваше завдання – повірити в неї, підбадьорити та похвалити.

 

10. Право на відпочинок

Бажання багатогранно розвивати свою дитину чудове. Але пам’ятайте, вона, як і ви, хоче відпочинку. У колооберті різних занять давайте їй таум-аут.