ТЕСТ-ДРАЙВ: Jaguar I-Pace — електричний спорткар. Запас ходу на 470 км і за 4,8 c до 100: міф чи реальність?

ТЕСТ-ДРАЙВ: Jaguar I-Pace — електричний спорткар. Запас ходу на 470 км і за 4,8 c до 100: міф чи реальність?

Пристебніть паски безпеки — ми злітаємо!

Найдивовижніше творіння британського автопрому! Стильний зовні, якісно зроблено всередині, фантастично швидкісний та при цьому ще й достатньо прохідний. До того ж не споживає бензину! Мрія!

Jaguar зробив не просто електромобіль майбутнього, а безшумний, з нульовим рівнем викидів, шалений, драйверський кар, стовідсотковий Jaguar із запасом ходу на 470 км і швидкістю розгону до 100 км за 4,8 секунди, але… Чи все із зазначеного вище є правдивим?

Далі...

 

Неможливо звикнути до того, що під час кожного прискорення потилиця «карбується» у підголовник, а сусіди по потоку перетворюються на змащену картинку, яку зносить кудись назад. Непередаване враження пробирає до мурашок і прискореного серцебиття.

4,8 секунди розгону до 100 км. Параметри суперкара! І це реально правда. Alwaysbusymama переконатися в цьому нещодавно :)

I-Pace має два ефективні та компактні електродвигуни потужністю 400 к.с. та повний привід (AWD). Прискорення, що з місця, що з ходу, обгін на цій електричній фурії — це стрибок у гіперпростір. Водіння Jaguar I-Pace на швидкості фантастичне задоволення!

 

Електрокар Jaguar I-Pace — це передусім Jaguar. Він дуже красивий зовні та якісний усередині, приголомшливо динамічний та швидкий, з відмінною керованістю і стійкістю на дорозі, у міру жорсткий з активною пневматичною опціональною підвіскою, яка автоматично знижує авто на 10 мм під час подорожі зі швидкістю, що перевищує 105 км/год протягом тривалих періодів часу, або підвищує висоту автомобіля для збільшення кліренсу в умовах бездоріжжя.

I-Pace — найрозумніший у світі п'ятимісний спорткар. Його технології, інновації та можливості вражають. Сучасна мультимедійна система, що забезпечує неймовірну кількість інформації та розваг, два сенсорні екрани високої чіткості, цифрова інтерактивна панель приладів, спортивні сидіння зі шкіри Windsor із регулюванням положення за 18 налаштуваннями, навіть іонізація повітря у салоні, датчик якості повітря, аудіосистема Meridian Sound System з 11 динаміками, 6 подушок безпеки, 5 зірок безпеки за версією Euro NCAP. Тут є все!

Але є одне але! Усі переваги електричного Jaguar — комфорт, безшумність, чудова керованість і дивовижний дизайн — відходять на другий план під час оцінювання, бо головна особливість цього авто — він електричний, а отже, основною оцінкою можуть слугувати лише два ключові параметри — запас ходу та швидкість зарядки.

Офіційна цифра максимального пробігу I-Pace на одній заправці, заміряна за методикою WLTP (всесвітній вимірювальний їздовий цикл; зазначимо, що в реальному житті такі умови відтворити достатньо важко, ці дані скоріше для порівняння з електромобілями інших брендів) — 470 км. Але за фактом ви отримаєте десь 330–370 км, а «зимову» цифру, коли фари світяться довше, працює обігрів, а ефективність батарей трохи нижча, я не берусь прогнозувати, бо тестувала автомобіль ще восени.

Якщо падіння пального в баку автомобіля з ДВС не відчувається як трагедія — так, варто заправитися, то в I-Pace спочатку запас ходу — це як повітря в аквалангу: життя залишилося на годину, пів години, п'ятнадцять, десять хвилин — і подумки в голові відразу десь чується гучна сирена реанімації.

Оскільки тест тривав два дні, а живу я за містом, змоги перевірити швидкість заряджання на спеціально обладнаних зарядних станціях мені не довелося (у виробника заявлено при змінному струмі 7 кВт заряду до 35 км пробігу за годину, а за постійного струму 100 кВт —  до 100 км пробігу за 15 хвилин). Однак I-Pace обладнаний універсальним зарядним кабелем, який можна використовувати зі звичайної розетки, чим, власне, ми й скористалися. Швидкість заряджання —  6 км на годину, тобто за 12 годин на 72 км, а з 0 до повної зарядки зазначено майже 40 годин (з відсотком заряду збільшується швидкість заряду)! Але тут треба зазначити, що в автосалоні консультанти вже запропонують вам оновлений I-Pace 2021 модельного року, що має прискорену 3-х фазну зарядку. Я ж випробувала автомобіль 2020 року.  

Шкода, часу було замало, а тому із системою рекуперативної підзарядки я не розібралася, проте маю надію, що згодом протестую новий I-Pace і перевірю його в дії.

Якщо стисло, то працює вона так — щойно водій знімає ногу з педалі газу, удосконалена система регенерації енергії гальмування з двигуна Enhanced Brake Regeneration ефективно перетворює наявну кінетичну енергію на електричну для заряджання акумулятора. Тобто коли ви гальмуєте — акумулятор заряджається.

А ще можна ввімкнути режим максимального енергозбереження: знижується потужність двигунів, відключається «клімат» — але навіщо ж тоді купувати Jaguar з його приголомшливою динамікою та спортивною підвіскою?!

Jaguar I-Pace — перший електромобіль із найдинамічніших автівок і точно найшвидший кросовер, який був у мене в оглядах для Alwaysbusymama, це повноцінний престижний преміум-кросовер, просто з електродвигуном вартістю від 64 720 євро.

 

На мій погляд, I-Pace — дійсно машина мрії. Цей автомобільний ідеальний, але на сьогодні портрет його покупця — це житель приватного будинку, який у середньому проїжджає 150 км на день, щоразу встановлює автівку на підзарядку після повернення додому та має ще один автомобіль із двигуном внутрішнього згорання (бензин/дизель) на випадок далеких поїздок.

 

Мій ідеальний автомобіль! Пішла писати листа Діду Морозу!

Пильнуйте на дорозі!

 

Ваша Alwaysbusymama Альона Бондаренко