ТЕСТ-ДРАЙВ: семимісний кросовер Mazda CX-9 — комфорт для всієї 7-ї (сім’ї)

ТЕСТ-ДРАЙВ: семимісний кросовер Mazda CX-9 — комфорт для всієї 7-ї (сім’ї)

Mazda CX-9 — це семимісний кросовер понад 5 м завдовжки та кліренсом 220 мм. Завдяки такому дорожньому просвіту автомобіль стане вірним другом і помічником, куди б ви не попрямували. Він зможе штурмувати бордюри під час паркування та збереже прийнятну плавність ходу навіть на розбитій дорозі з твердим покриттям.


Автомобіль отримав солідну зовнішність, що надто запам’ятовується, але водночас не втратив фамільних ознак, які й раніше були впізнаваними серед низки інших авто.

Особливий акцент: попри значні параметри, до розмірів авто звикаєш напрочуд дуже швидко, а за відчуттями від водіння він сприймається радше як великий седан, аніж кросовер.

З огляду на те що ми протестували майже всю лінійку авто Mazda (див. тести СХ-30, CX-3, CX-5, 6), усередині все зрозуміло та комфортно.

У центрі приборки — 7-дюймовий дисплей із великим спідометром, шкалами витрат пального та запасу ходу, на якому відображаються: пробіг, обраний режим трансмісії, температура за бортом, задана швидкість круїз-контролю.

З боків — звичні аналогові шкали із «живими» стрілками: тахометр, рівень пального в баку, температура охолоджувальної рідини.

Просте логічне розташування всіх пунктів меню й інтуїтивно зрозуміле керування за допомогою джойстика на центральному тунелі.
Замість неабияк застарілого чорного пластику на центральному тунелі й передніх дверцятах — вставки з натурального дерева. Виглядає дуже стильно!

Багажник Mazda CX-9 може похизуватися завидною місткістю. У разі піднятих спинок другого ряду сидінь позаду лишається всього 230 л вільного простору. Тим часом коли на борту не семеро людей, то задні сидіння можна скласти і звільнити до 840 л, а якщо потрібно перевезти довгомірний вантаж, то можна пожертвувати й другим рядом, що відкриває доступ до обсягу 1848 л. Цифри вражають!
Ті, хто, як ми, завжди укомплектовані роликами, самокатом, змінним одягом й обладнанням для тенісу, безперечно оцінять такий факт, як надзвичайну перевагу під час вибору автівки.

 

На вітчизняному ринку Mazda CX-9 оснащується:
— турбодвигуном об’ємом 2,5 л;
— 6-ступеневою автоматичною коробкою передач;
— системою повного приводу.

Незважаючи на високу потужність і чудову динаміку, двигун досить економічний.

Витрата пального Mazda CX-9 становитиме:
— майже 14 л бензину на 100 км шляху в міському темпі руху із частими прискореннями й гальмуванням;
— 9,4 л — під час розмірених поїздок заміською трасою.

Mazda CX-9 — просторий та місткий автомобіль на всі випадки життя. У нього запам’ятовується динамічний дизайн, що якнайкраще виокремить статус та індивідуальність свого власника. Такий автомобіль не згубиться в сірій буденності.

Автомобіль має дарувати задоволення як під час тривалої поїздки з усією родиною, так і в міських заторах, у яких ми, на жаль, іноді простоюємо годинами. Саме тому дедалі частіше я бачу на дорогах СХ-9, адже цей кросовер обладнано невеликою, але відмінно збалансованою лінійкою агрегатів, що є сплавом інноваційних технологій та неперевершеної японської якості.

Вартість тестового автомобіля Mazda CX-9 у комплектації ТОР — 1 474 000 грн. (детальніше про комплектації та актуальні ціни тут).

Mazda CX-9 бездоганно підійде для великих родин, які цінують комфорт, динаміку та незвичайний дизайн.
Пильнуйте на дорозі!

Ваша Alwaysbusymama