ТЕСТ-ДРАЙВ: Opel Crossland X. Чесний кросовер без претензій та обіцянок

ТЕСТ-ДРАЙВ: Opel Crossland X. Чесний кросовер без претензій та обіцянок

Торік на ринок України повернувся Opel. Тепер він належить французькому концерну PSA, автомобілі якого — Peugeot і Citroen — в Україні дуже добре відомі, тут їх полюбляють й охоче купують.

У мене був тиждень, аби відчути, як поводить себе продукт нового дихання бренда — Opel Crossland X.

Одразу зазначу, що від Crossland не варто очікувати чогось феєричного. Це авто не створене для динамічних прискорень і різких поворотів. На нашому ринку новий Opel Crossland X запропонований тільки з 1,2-літровим бензиновим звичайним на 82 к. с. і 110 к. с. із турбодвигуном і 6-ступінчастою АКПП у двох комплектаціях: ENJOY або INNOVATION.

Двигун тестового автомобіля зі 110 к. с. для своєї потужності досить бадьорий, і в міських умовах його цілком достатньо.

Кермування для такого класу автівки хороше, підвіска в міру жорстка, але комфортна. Автомобіль досить високий і не широкий вузький, після 110 км/год починає відчуватися невеличка парусність, тому потрібно міцніше утримувати кермо, проїжджаючи повз габаритних вантажівок. Зате в місті це авто почувається впевнено.

При всьому своєму компактному візуальному розмірі автомобіль надто просторий. Авжеж, це не найліпша автівка в сегменті щодо драйверських налаштувань, проте, з точки зору практичності, є цілком комфортною. Діапазон регулювань водійського крісла й кермової колонки не надто зручний. Я за свого зросту біля 170 см не змогла віднайти звичний для себе режим. Але це певний суб'єктивний фактор, а ось для людей, високих на зріст, — головна перевага! Адже місця забагато як доверху, так і донизу.

Посадка досить висока. Огляд назад хороший, а ось товсті передні стійки дещо перекривають зони з боків автомобіля.

Передні сидіння Opel Crossland X комфортабельні з мінімальною бічною підтримкою, а для зручності встановлено відкидний підлокітник.

Ззаду цілком достатньо місця для пасажирів із середнім зростом, причому запас над головою приємно потішив.

Залежно від положення крісел обсяг багажника Opel Crossland X становить 410–520 л, а якщо вони перебувають у складеному вигляді, то вийде 1255 л. Підлога в багажнику дворівнева, а під нею — «докатка».

У тестовому автомобілі доступні декілька додаткових функцій, як-от: система моніторингу сліпих зон, асистент паркування, камера заднього вигляду 180° та задні сидіння оснащені горизонтальним регулюванням, але поки що нема сенсу про них докладно розповідати, адже для замовлення вони наразі недоступні.

Opel Crossland X — кросовер, який не претендує на звання спорткара. Він чесний. Справді, немає суперінновацій і мільйонів асистентів, але це відомий бренд, автомат, акуратний дизайн і, що найголовніше — співвідношення ціни та якості. Прайс стартує з 394 400 грн. 

Дякую за наданий автомобіль офіційному представникові Opel в Україні.

Дякуємо за гостинність готель City Holiday Resort & SPA 5*.

Будьте уважними на дорозі!

Ваша Alwaysbusymama