31 грудня 2017 року набирає чинності Меморандум між Україною та ОАЕ про скасування візових вимог

31 грудня 2017 року набирає чинності Меморандум між Україною та ОАЕ про скасування візових вимог

31 грудня 2017 року набирає чинності Меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України та Урядом Об’єднаних Арабських Еміратів про взаємне скасування візових вимог, вчинений 2 листопада 2017 року у м. Дубай.

Відповідно до положень Меморандуму, громадяни України - пред’явники дипломатичних і службових паспортів з безконтактним електронним носієм (біометричні паспорти), строк дії яких становить не менше 6-ти місяців, можуть в’їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на території Об’єднаних Арабських Еміратів строком до 90 днів протягом кожних 180 днів.

Громадяни України - пред’явники паспортів громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм (біометричні паспорти), строк дії яких становить не менше 6-ти місяців, можуть в’їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на території Об’єднаних Арабських Еміратів строком до 30 днів.

Громадяни України, які користуються згаданими дійсними біометричними паспортами, не мають права працювати, залучатися до будь-якої професійної діяльності або навчатися на території Об’єднаних Арабських Еміратів, якщо тільки вони не отримали на це дозвіл згідно з відповідним законодавством ОАЕ.

Громадяни України повинні дотримуватись законодавства Об’єднаних Арабських Еміратів протягом строку перебування на території цієї держави.