Обираємо нову школу. Чого очікують батьки та які критерії вибору дійсно мають вагу

Обираємо нову школу. Чого очікують батьки та які критерії вибору дійсно мають вагу

Уявімо ситуацію — родина Іваненків врешті знайшла школу, про яку мріяла. Думала, що мріяла... Син склав ЗНО на 201 бал, зі школи приходить ситий, у щоденнику червоним «Молодець!», контрольні з математики завжди на дванадцять… І взагалі, «майбутній економіст». Родина Іваненків навіть не підозрює, наскільки це поверхневі критерії. Але потім, після випускного, усе стане на свої місця, і вже точно для молодшої донечки школа буде підбиратися за дійсно важливими критеріями. А які вони? Хіба високий бал на ЗНО не  є достатнім аргументом на користь якості навчання?
 
Виявляється, може бути важливо, щоб у школі були цінності, щоб діти волонтерили. А ще багато родин впевнені, що має приділятися увага розвитку творчого потенціалу дитини, навіть якщо в майбутньому вона стане IT-спеціалістом. Наступні критерії — «Моя дитина на лабораторній із хімії - спостерігач чи активний учасник експерименту? Якщо в дитини з’явилася ідея, чи почують її в школі? Вчитель — диктатор чи друг? 11-12 років у школі — це сидіння за партою чи насичена пригода, що передбачає знайомство з відомими людьми різних професій, участь у цікавих проектах, екскурсії на виробництва та підприємства?»
 
Який сенс дванадцятки з фізики, якщо учень не мав змоги на практиці освоїти тему про силу тяжіння, силу тертя, силу реакції опори та силу Архімеда? А просто гарно завчив формули та «правила».
 
 
Школа має формувати зв’язок «наука — сучасний світ». І про це доречно цікавитися, обираючи навчальний заклад. Елементарне запитання «Який %  практичних занять у школі?» може врятувати від неправильного вибору сотні родин.
 
Ми поцікавилися в батьків учнів школи КМДШ, що для них було важливим, коли вони знаходилися у пошуках навчального закладу.