Гімназія А+ — унікальний інноваційний освітній простір. Частина 1. Огляд

Гімназія А+ — унікальний інноваційний освітній простір. Частина 1. Огляд

Учора Alwaysbusymama побувала однією з перших поміж запрошених гостей на відкритті Гімназії А+. Без перебільшення можна чітко запевнити, що це унікальний інноваційний освітній простір, який може змагатися з найкращими європейськими школами

 

Окрім грандіозного архітектурного задуму, будівля гімназії є високотехнологічною, енергоефективною з повністю автономним опаленням, пристосованою для людей з особливими потребами. Масштаб та підхід до проекту вражають!

 

 

Нині споруда не має аналогів.

 

Тепло й охолодження. Вона обладнана тепловими насосами, що використовують енергію землі та постачають її для потреб гімназії, 50 пробурених свердловин відбиратимуть тепло впродовж опалювального періоду, а влітку вони працюватимуть на охолодження будівлі. Геотермальне опалення — це новітні технології, що акумулюють невичерпне тепло землі й постачають його для потреб навчального закладу. Вуличне освітлення функціонує за допомогою сонячних батарей, розташованих на ліхтарях.

 

Вентиляційний механізм. Завдяки спеціальному надсучасному вентиляційному механізму повітря в аудиторіях Гімназії А+ завжди буде свіжим.

 

 

Автономне водопостачання. У Гімназії А+ застосована технологія автономного водопостачання з трирівневою системою очищення. Воду для приготування їжі та пиття учні отримуватимуть зі свердловини, пробуреної до водоносних горизонтів на глибину 50 м, на території школи.

 

 

Озеленення території. Зелений простір довкола оточує школу. Алея сакур і ландшафтний парк — це понад 100 насаджень різноманітних хвойних, широколистяних і плодових дерев, до висадження яких  долучилися батьки «академіків» іще у квітні цьогоріч.

 

 

Амфітеатр. Побачивши внутрішній двір Гімназії А+, який спроектовано з урахуванням новітніх методик освіти у вигляді амфітеатру, я відразу згадала святкування «першого дзвоника» у своїй школі на палючому сонці перед школою. Амфітеатр — ще одне місце, де вчителі матимуть змогу проводити  уроки на свіжому повітрі, просто неба, і де, звісно, школярі матимуть нагоду проводити своє дозвілля.

Бібліотека. Навіть звичайну шкільну бібліотеку в Гімназії А+ створили як сучасний простір, справжній освітянський hub. Погляньте довкола, і ви одразу збагнете, що це місце для ідей та розвитку! Бібліотека зручно розташована візуально, межує з учительською та має власний вихід у затишний літній амфітеатр.

 

 

Навчальні кабінети. О, а  сюди тільки-но погляньте! Це не кухня та не салон краси!

 

 

Це клас для трудового навчання дівчаток. 

 

 

А це для хлопців.

 

 

 

Кабінет біології?! Та це ж справжня пізнавальна лабораторія.

 

 

Актова зала. Вона може розмістити до 200 гостей. Це універсальний майданчик для проведення як музичних концертів, так і наукових конференцій або лекторіїв.

 

 

Спортивна зала. Велика спортивна зала Гімназії А+ призначена для групових видів спорту: футболу, баскетболу, волейболу зі спеціальною розміткою, а також тут є стінка для скелелазіння. Зала має розміри за стандартами ФІФА.

Ігровий майданчик. Щодо дозвілля на свіжому повітрі, то це цілком, так би мовити, незвичний підхід до ігрового майданчика. Це скоріше зона для вільної гри та спілкування. Спеціальне м’яке 4-сантиметрове покриття є безпечним, і ми особисто переконалися у цьому. Ігровий майданчик облаштовано за відповідними нормативами, адже від цього залежать  безпека, зручність і креативність, доступність і дизайн.

 

 

Футбольне поле. Воно виконане за стандартними розмірами 60х40 м. Покриття синтетичне й безпечне для гравців. 200 місць для глядачів — надають можливість усім охочим уболівати за улюблену команду. Бігові доріжки вкриті амортизуючим гумовим покриттям для професійного заняття бігом і цілком відповідають критеріям проведення міжнародних змагань.

Баскетбольний майданчик облаштовано за всіма необхідними нормами з безпечним покриттям згідно з європейськими стандартами.

 

 

Комплекс Гімназії А+ поєднує в собі безліч архітектурних і дизайнерських рішень. Усі вони спрямовані на створення саме того середовища, де діти зростатимуть у комфорті й гармонії! Тут вважають, що не можна розривати ланцюжок «навчання-виховання-спорт-творчість» і роблять усе задля того, аби кожна дитина була здоровою, успішною, талановитою.

 

 

 

Отож, відвідавши Гімназію А+, я усвідомила, що українська освіта ще вийде на нові рівні, що в нашій країні є чимало небайдужих людей, сповнених розуміння життєвої необхідності інвестицій у підростаюче покоління.

Дякуємо за гостинну зустріч й екскурсію Тетяні Курмаз (інтерв’ю з якою читайте в другій частині нашого матеріалу)