В Україні відбувся масштабний дитячий літературний конкурс

В Україні відбувся масштабний дитячий літературний конкурс

Днями завершився всеукраїнський конкурс читців, в якому взяли участь 119 дітей з різних куточків України.

 

У непростий час пандемії COVID-19, коли у дітей не так багато можливостей для самовираження і творчої реалізації, команда пізнавально-розважального шоу для дітей "Kid-Світ" запустила всеукраїнський конкурс читців. За правилами потрібно було записати коротке відео, на якому дитина читає свій улюблений вірш українського автора.

Подія викликала велику зацікавленість серед дітей. Всього в конкурсі взяло участь 119 дітей з різних куточків України як міст-мільйонників, так і невеликих селищ. Вік учасників варіювався від 3 до 15 років.

 

"Ми побачили величезний відгук і дітям зараз не вистачає подібних конкурсів. Ми з командою хотіли активізувати дітей, які зараз знаходяться на дистанційному навчанні. В першу чергу, ми дали їм майданчик для того, щоб проявити себе, відчути командний дух і показати свої таланти. Дітям зараз, як ніколи, потрібна увага", говорить Анюта Славська, ведуча і авторка програми" Kid-Світ".

 

Голосування проходило в соціальних мережах "Kid-Світ". За підсумками конкурсу перше місце посіла Анастасія Грех з Львівської області з віршем Ліни Костенко "Між іншим". На другому місці  Мирославка Ляшко із Закарпатської області з віршем Лесі Українки "Як дитиною бувало" із Закарпатської області, а на третьому Ростислав Степенко з Київської області, який прочитав твір Тараса Шевченка "Думка".

 

Переможниця виграла електронну книгу і пам'ятні подарунки. Срібний і бронзовий призери отримали набір енциклопедій і англомовну літературу.

 

Всі учасники отримали іменні дипломи та ексклюзивні фірмові пряники. Також голова громадської організації "Славетна Україна" Володимир Зубанов підтримав ініціативу виділив дітям понад 300 енциклопедій, пазлів і книг з історії України, виданих у рамках загальнонаціонального проекту "Україна: історія великого народу". Книги проекту відзначені численними нагородами на міжнародних книжкових виставках.

 

Нагадаємо, пізнавально-розважальне шоу "Kid-Світ" виходить в YouTube і на телеканалі "Київ".

 

Соціальні мережі "Kid-Світ":

Facebook 

Instagram 

YouTube

 

Відео з переможницею: 

https://www.facebook.com/kidsvitshow/videos/255107206365374