Віват прекрасним освітнім амбасадоркам Київської МАН!

Віват прекрасним освітнім амбасадоркам Київської МАН!

26 лютого відбувся фінал конкурсу «Освітні амбасадорки Київської МАН». Це було справжнє свято розуму, креативу та чарівності вихованок столичної академії наук! Девізом конкурсу став заклик: «Гендерна рівність та лідерство дівчат  у науці, освіті, професіях!» Неповторна атмосфера залу «Атріум» надихала на сприйняття натхненної творчості чудових дівчат, які поєднали наукові пошуки та просвітницьку діяльність. У фіналі конкурсу за звання найкращої амбасадорки змагалися 13 юних дослідниць:

 

 1. Аджієва Еміне, відділення філософії та суспільствознавства, учениця 10 класу СЗШ №329 «Логос» імені Георгія Гонгадзе;
 2. Антоненко Анна, відділення філософії та суспільствознавства, учениця 11 класу СЗШ №13 ім. І. Хитриченка;
 3. Биховченко Ірина, відділення суспільних комунікацій, учениця 9 класу НВК № 157;
 4. Войтюк Дарія, відділення філософії та суспільствознавства, ліцеїстка 202 взводу Юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва Національної академії внутрішніх справ;
 5. Воронцова Дарина, відділення української філології та мистецтвознавства,  учениця 11 класу СШ №17;
 6. Киричок Єлизавета, відділення іноземної філології  та зарубіжної літератури, учениця 10 класу НВК №176;
 7. Кравченко Діана, вихованка Школи лідерства та фасилітаційних практик Київської МАН, учениця СЗОШ № 27;
 8. Кушнір Ярослава, відділення історії, учениця  9 класу гімназії «Троєщина»;
 9. Лавренко Ольга, відділення екології та  аграрних наук, учениця 10 класу школи І-ІІІ ступенів №104 імені О. Ольжича;
 10. Олещенко Євгенія, відділення технічних наук, учениця 11 класу Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ»;
 11. Павлова Софія, відділення технічних наук, учениця 10 класу Політехнічного ліцею  НТУУ «КПІ»;
 12. Рудик Євгенія Анастасія, відділення математики, учениця 11 класу Києво-Печерського ліцею №171 «Лідер»;
 13. Тарасюк Марія-Луїза, відділення хімії та біології, учениця 11 класу Українського медичного ліцею Національного Медичного Університету імені О.О. Богомольця.

Найкращу амбасадорку обирало високоповажне журі:

заступниця міністра цифрової трансформації України Валерія ІОНАН.

- заступниця міністра внутрішніх справ України, Голова Української асоціації представниць правоохоронних органів Катерина ПАВЛІЧЕНКО.

- голова Правління громадського об'єднання «Обличчя майбутнього», генеральний директор загальнонаціональної програми «Людина року» Аркадій РАЙЦИН.

- авторка проекту громадського бюджету «ДНК Нації» Юлія ПЕЧУЛЯК.

- директорка Національного ботанічного саду імені Миколи Гришка НАН України, членкиня-кореспондентка Національної академії наук України Наталія ЗАІМЕНКО

- виконавча директорка громадської організації «Євроатлантични й курс», авторка проекту «Жіночий фестиваль АНІМА», керівниця проектів «ОДНОДУМЦІ» та «Плюс 1» Марина ЛУК’ЯНОВА.

 

І, звичайно ж, цей чудовий конкурс не відбувся б без його натхненниці, яка вже другий рік поспіль розвиває, мотивує та формує лідерські якості і жагу до самовдосконалення серед вихованок Київської МАН. -- голови орг.комітету другого конкурсу дівчат в науці «Освітні амбасадорки Київської МАН», практичного психолога, засновниці Школи лідерства і фасилітаційних практик Київської МАН Інеси Пустовалової.

Після того, як наші амбасадорки розповіли про свої проєкти та громадську діяльність, виступили у вечірньому вбранні із відповідями на запитання щодо гендерних проблем у світі, журі обрало найкращу. Нею стала Євгенія Анастасія Рудик, вихованка відділення математики, учениця 11 класу Києво-Печерського ліцею №171 «Лідер». Євгенія Анастасія є однією з найтитулованіших амбасадорок, адже в минулому році вона перемогла на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, а також з честю представила Україну у фіналі міжнародного конкурсу «ICYS», що відбувався у Малайзії, - виборола там срібну нагороду!

Приз глядацьких симпатій отримала Войтюк Дарія, вихованка відділення філософії та суспільствознавства, ліцеїстка 202 взводу Юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва Національної академії внутрішніх справ.

Мабуть, найприємнішою частиною конкурсу стала та, коли всі амбасадорки отримали призи від своїх менторок – жінок, що вже досягли успіхів у своїх професіях, бізнесі та громадській діяльності.

Згідно даних ООН, на сьогодні у світі серед усіх наукових досліджень доля тих, авторами яких є жінки, складає, менш ніж 30%. Але слід зазначити, що у Київській МАН ситуація є прямо протилежною: 30% досліджень у нас належать як раз хлопцям. Наші прекрасні амбасадорки – це яскравий приклад того, які чудові результати дає для розкриття особистісного потенціалу реалізація принципів гендерної рівності. Ми заявляємо власним досвідом: гендерна рівність створює умови задля суттєвого збільшення тих фахівців та суспільно-активних громадян України, котрі здатні забезпечити її соціально-економічний розквіт.

Цього вечора усі присутні в залі «Атріум» Національного музею Тараса Шевченка спостерігали  за змаганнями у креативності, ерудиції, комунікативних вміннях тих, хто у найближчому майбутньому стане інтелектуальною та суспільною елітою нашої держави. Ми побачили, який безмежний потенціал дає можливість розкрити гендерна рівність у науці.  Наш обов’язок перед майбутнім України – допомогти цьому потенціалу розкритися. Успіхів усім нам! Успіхів вам, дорогі наші амбасадорки! Ви всі переможниці – переможниці тих обставин, які могли завадити вам досягти успіху! Вам можна тільки побажати завжди бути такими ж цілеспрямованими  та наполегливими! І тоді  українські дівчата й жінки у науці будуть неперевершеними  у світі!

Київська МАН висловлює щиру подяку партнерам заходу:

Національному музею Тараса Шевченка, компанії  «ЛОРА ШЕН» , команді компанії «GuGa Entertainment Group», компанії «KOLLERAHA», Ювелірному Дому ZARINA, компанії Farmasi, Дому Моди Viktoria Grand,  SVETLANA MEDVEDEVA BEAUTY SCHOOL