30 вересня відбудеться святкування Європейського дня мов

30 вересня відбудеться святкування Європейського дня мов

Вхід вільний!

 

Дата: 30 вересня

Час: 11:00-22:00

Місце: Goethe-Institut Ukraine, вулиця Волоська, 12/4

Сторінка заходу у FB: https://www.facebook.com/events/321800451730521/ 

 

 

30 вересня 2018 у Києві в приміщенні/дворі Британської Ради та Goethe-Institut відбудеться святкування Європейського дня мов

 

Європейський день мов відзначається щорічно з 2001 року за ініціативи Ради Європи з метою сприяти та популяризувати багатомовність у Європі.

 

Мовне розмаїття це інструмент досягнення більшого міжкультурного розуміння та ключовий елемент багатства культурної спадщини нашого континенту. Саме тому 800 мільйонів європейців заохочують вивчати більше мов у будь-якому віці.

 

В Україні святкування Європейського дня мов відбудеться за підтримки EUNIC – мережі національних інститутів культури Європейського Союзу і фінансується програмою ЄС Culture Bridges, що реалізується Британською Радою в Україні.

 

Інституціями, які співпрацюють в рамках заходів щодо підтримки Європейського дня мов у 2018 році, є Британська Рада в Україні, Goethe-Institut в Україні, Французький інститут в Україні, Італійський інститут культури в Україні, Польський інститут у Києві, Посольство Угорщини в Україні і Чеський центр в Україні.

 

Під час святкування Європейського дня мов відвідувачам пропонуватимуться активності на будь-який смак. В приміщеннях ви зможете пройти пробні уроки європейських мов для дітей, підлітків та дорослих, спробувати провести природничі експерименти, використовуючи іноземну мову, ознайомитися з діяльністю культурних інститутів та різноманіттям їхніх пропозицій, відвідати інформаційні заходи щодо навчання в цих країнах та спробувати заняття з танцювальної аеробіки зумба під запальну музику з різних країн! В бібліотеці ви матимете можливість поринути у світ книжок та казок, а також у віртуальний світ за допомогою новітніх технологій!

 

На подвір’ї ви зможете приготувати справжній марципан, випробувати свої сили в турнірах настільного футболу та тенісу, зіграти в твістер та пройти слідами відомих поетів. Крім того, ми підготували для вас «побачення з мовою» (SpeakDating), багатомовний Зумба-флешмоб, розмальовки на обличчі та друк на еко-сумках. Спробувавши свої сили в конкурсах та вікторинах, ви зможете насолодитися танцювальними майстер-класами, національними смаколиками з різних країн Європи, послухати європейську музику та виграти цінні призи! Завершальною родзинкою стане виступ неймовірного українського тріо Panivalkova!