Огляд: новий Spezzo на Великій Васильківській з власною сироварнею та двома дитячими кімнатами

Огляд: новий Spezzo на Великій Васильківській з власною сироварнею та двома дитячими кімнатами

Коли я чую слово Італія, у моїй уяві відразу з’являються ароматна піца, паста, равіолі, тірамісу, а ще… Spezzo.

У самісінькому середмісті столиці на Великій Васильківській відкрився вже третій ресторан італійської кухні Spezzo. Ми завітали в гості на дегустацію та майстер-клас із приготування піци для моїх маленьких помічників

Родзинками нового Spezzo є дров’яна піч для випікання піци, власна сироварня, а ще власноруч приготована паста, і найголовніше (батьки мене зрозуміють) — велика дитяча кімната. Точніше — дві дитячі кімнати!

У Spezzo ви відразу відчуєте душевну атмосферу. У цьому закладі немає місця для поспіху — царина спокою та затишку сприяє смачній трапезі й приємному відпочинку.

Інтер’єр ресторану максимально наближений до домашнього затишку, облаштований натуральними матеріалами, тут багато дерева, зелені тощо. Декілька залів обладнано м’якими диванами й столиками зі зручними кріслами, аби відвідувачів нічого не відволікало від найголовнішого — смачної їжі.

 

Упевнена, що заклад стане для вас ідеальним місцем для бізнес-ланчу з колегами, неквапливого обіду в колі родини чи веселих зустрічей за вечерею з друзями.

Смачні сніданки, антипасти, паштет по-тосканськи з кролячої печінки з брусничним соусом, брускети, сировя’лені делікатеси, салати з рікотою, томатами та прошуто, з тунцем, авокадо та зеленим яблуком, соте з морепродуктів або стейк із камбали з овочами, затушковані в печі, і вже традиційні для нашого гостя різото з білими грибами, пасти й піци. А на завершення — десери васного приготування. Вони  неймовірно фантастичні!

 

Ірен Прохорова, бренд-менеджер мережі ресторанів Spezzo:

“Я працюю у ресторанному бізнесі понад 10 років. За цей час я пережила чимало “хвиль” у трендах галузі — азійську кухню змінила середземноморська та японська, а пізніше настав пік бургерів та грузинської кухні, але італійська кухня завжди була незмінно улюбленою . Напевно ми її поціновуємо на генетичному рівні, адже італійська кухня — це завжди якісні продукти, прості, доступні та смачнючі страви.

Сьогодні ми запросили вас у новий, уже третій у родині Spezzo ресторан. Тут на кухні “володарює” дуже талановитий і творчий шеф-кухар Павло Ярмоленко. Працювати із цією людиною, для якої найважливішим є власна справа, — величезне щастя"

Улюблені страви Ірен: брускети з прошуто і страчателлою, з ростбіфом, руколою та маринованими корнішонами, карпачо з лосося з лимонним дресингом.

Щодо технології сироваріння, то навчив цій справі сам Мауріціо Росіні, якого було запрошено на відкриття першого Spezzo на Русанівці. Відтоді всі ресторани мережі забезпечені власно виготовленими за автентичними італійськими рецептами сирами: моцарела, буррата, рикота і страчателла. Нам навіть вдалося спостерігати за процесом виробництва унікальних сирів.

До того ж у  ресторані працює гастролавка, де ви можете придбати сир (виготовлений у Spezzo на Великій Васильківській) та свіжу випічку (щоранку доставляють зі Spezzo на Русанівці), пасту, яку готують прямо перед вами, і пляшечку вина.

 

Ідеальна вечеря, пікнік або просто смачний дарунок із таким гастронабором гарантовано!

 

У ресторані Spezzo дорослі відвідувачі мають нагоду повноцінно розслабитися та насолодитися відпочинком, не турбуючись про своїх малюків, оскільки неабиякою перевагою закладу є велика та яскрава дитяча кімната з двома гральними зонами. Перша — з іграшками, дошкою для малювання та вігвамом, друга —  з м’якими іграшками для будівництва та телевізором. Щодня з 12.00 до 20.00 у дитячій кімнаті  працює кваліфікована няня, яка точно не дозволить нудьгувати вашим малюкам.

Іще одна незаперечна перевага Spezzo — це місце, де ваша дитина зможе не лише смачно та корисно поїсти, але й навчиться готувати національні італійські страви, оскільки щонеділі у закладі проводяться кулінарні майстер-класи під керівництвом кухаря ресторану (батьки оплачують лише вартість страви). Адже, як відомо, власноруч приготована страва набагато смачніша! Ми переконалися у цьому самі (про майстер-клас приготування піци моїми маленькими помічниками йтиметься в другій частині матеріалу).

Італійці все роблять із великою любов’ю. А ще вони не влаштовують перегонів за сучасними та модними молекулярними технологіями. Тож родзинка італійської кухні — у її простоті, за що ми полюбляємо та шануємо її.

І пам’ятаєте, аби ще раз відвідати Рим, треба кинути монетку у фонтан Треві... А щоб знову відчути неперевершений смак Італії, достатньо відвідати італійський ресторан Spezzo, замовити й скуштувати улюблені страви.

Buon appetito!

 

 

Італійський есторан Spezzo

вул. Велика Васильківська, 32

Резерв: +38 (050) 357 51 35

Графік роботи:

Нд-Чт: 08:00 - 00:00

Пт-Сб: 08:00 - 02:00