Компанія Run Ukraine підтримала рух за гендерну рівність HeForShe

Компанія Run Ukraine підтримала рух за гендерну рівність HeForShe

Організатор наймасовіших бігових заходів міжнародного рівня в Україні – компанія Run Ukraine - долучилася до руху за гендерну рівність HeForShe.

Відтепер співпраця двох організацій знайде втілення у п’яти бігових заходах ліги, що пройдуть цього року у п’яти містах України. Зокрема, під час найближчого 8th Nova Poshta Kyiv Half Marathon, який відбудеться 22-го квітня у столиці, один із забігів буде присвячено саме напряму солідарності – це эстафета 10 км + 11,0975 км. Вона так і називається: HeForShe Kyiv Half Marathon Relay.

«Спорт має велику силу долати межі статі, раси, релігії та національності. Заняття спортом сприяють самовдосконаленню, покращують самооцінку та навчають лідерству, командній роботі та наполегливості. Жінки у спорті кидають виклик гендерним стереотипам, надихають своїм прикладом та демонструють, що чоловіки та жінки рівні. Все більше індустрій стрімко визнають, що залучення жінок розширює горизонти, сприяє генерації нових ідей та розвитку інновації. Проте, попереду довгий шлях до повної рівності у світі спорту.

Ми надзвичайно пишаємося тим, що наші партнери Run Ukraine приєднались до руху солідарності за гендерну рівність HeForShe, що дозволяє чоловікам та хлопцям з усього світу виступити на підтримку прав жінок та досягти гендерної рівності впродовж нашого життя.» - коментує Анастасія Дівінська, Голова офісу ООН Жінки в України.

З моменту запуску руху, що був презентований Генеральним секретарем ООН Паном Гі Муном та Послом доброї волі Еммою Уотсон 20 вересня 2014 року, до нього приєдналися мільйони чоловіків та жінок з різних країн – глави держав, провідні вчені, керівники глобальних корпорацій, спортсмени та митці, що поділяють філософію ґендерної рівності. HeForShe згадували у соцмережах більше 2 мільярдів разів, а діяльність учасників кампанії поза межами Інтернету досягла кожного куточка земної кулі.

Емма Уотсон, принц Гарі, Барак Обама, Джастін Трюдо, Метт Деймон, Білл Гейтс, Девід Бекхем – далеко не повний перелік світових лідерів думок, які публічно заявили про свою відданість ідеям HeForShe. В Україні ж першими свою підтримку HeForShe висловили музиканти Дмитро та Лев Шурови.

Тепер кожен може поєднати участь у глобальному русі солідарності із спортом та здоровим способом життя, ставши частиною бігового свята.

Також відзначимо, що рух солідарності HeForShe буде представлений на дистанціях ще чотирьох бігових заходів ліги Run Ukraine:

3rd Interpipe Dnipro Half Marathon;

3rd Grand Prix Lviv Half Marathon;

3rd Odesa Half Marathon;

2nd Zaporizhstal Half Marathon.

Приєднуйся задля захисту рівних прав жінок і чоловіків, щоб створити спільне бачення справедливого світу та ставай частиною не лише спортивного заходу, а й бігової традиції свого міста!

Компанія Run Ukraine підтримала глобальний рух солідарності HeForShe!

Довідка:

HeForShe – це глобальний рух солідарності, заснований структурою Організації Об’єднаних Націй ООН Жінки, яка зосереджує свої зусилля на досягненні ґендерної рівності та розширенні прав і можливостей жінок. Водночас, це глобальна платформа, яка залучає чоловіків та хлопців з усіх куточків світу ставати агентами змін, які вірять у те, що ґендерної рівності можливо досягти у недалекому майбутньому.