У мережі ресторанів МакДональдз® в Україні відтепер доступне меню шрифтом Брайля.

У мережі ресторанів МакДональдз® в Україні відтепер доступне меню шрифтом Брайля.

Завдяки цій ініціативі відвідування закладів стане більш комфортним для людей з порушеннями зору, які тепер можуть самостійно ознайомитися з меню і замовити улюблені страви. 
 Ініціативу з впровадження меню для незрячих людей компанія МакДональдз® реалізувала у співпраці з Українським Товариством сліпих (УТОС), яке допомогло повністю адаптувати та виготовити основне меню закладів мовою Брайля.
 Запровадження меню шрифтом Брайля відображає соціально відповідальну позицію МакДональдз® робити ресторани максимально доступними і зручними. 
Відтепер у кожному ресторані МакДональдз® в Україні вже доступне меню шрифтом Брайля*. Завдяки цій ініціативі відвідування закладів стане більш комфортним для людей з порушеннями зору, які тепер можуть самостійно ознайомитися з меню і замовити улюблені страви.
 Ініціативу з впровадження меню для незрячих людей компанія МакДональдз® реалізувала у співпраці з Українським Товариством сліпих (УТОС), яке допомогло повністю адаптувати та виготовити основне меню закладів мовою Брайля.
 «В Україні сьогодні близько 80 тис. незрячих людей, а підлаштованих під їхні потреби ресторанів і кафе – поки обмаль. До сьогодні меню шрифтом Брайля у нас замовляли окремі заклади в одному екземплярі. МакДональдз® став першим мережевим закладом громадського харчування в Україні, який виготовив таке меню для своїх ресторанів Ми радіємо, що для людей з вадами зору з’являється більше місць, де вони можуть комфортно провести зустріч або перекусити, маючи уявлення про всі страви, без потреби розпитувати людей у черзі», – підсумував Степан Філіп, директор будинку звукозапису та друку УТОС.
 Рішення про впровадження меню шрифтом Брайля було прийнято у відповідь на запит від одного з відвідувачів. «Ми вдячні, що гість звернув нашу увагу на те, як можна вдосконалити обслуговування в наших закладах. В цінностях компанії – створювати рівні можливості для всіх. Тому сьогодні ми з радістю запроваджуємо проект, який допоможе людям з порушенням зору самостійно зробити замовлення та почуватися комфортніше в МакДональдз®», – зазначив Гжегож Хмелярський, генеральний директор компанії МакДональдз® в Україні. 
Запровадження меню шрифтом Брайля відображає соціально відповідальну позицію МакДональдз® робити ресторани максимально доступними і зручними. Зокрема, більшість закладів МакДональдз® облаштовані з урахуванням потреб людей з інвалідністю (перш за все на візках), де за можливості встановлені зручні пандуси і передбачені інші умови. 
*Шрифт Брайля – рельєфно-крапковий тактильний шрифт, який використовують люди з порушеннями зору для письма і читання. МакДональдз® в Україні є лідером у галузі ресторанів швидкого обслуговування в Україні. Перший заклад МакДональдз® в Україні було відкрито 24 травня 1997 у Києві. МакДональдз® – один із найбільших іноземних інвесторів в Україні: компанія вклала у розвиток мережі та інфраструктури близько 250 млн доларів. Сьогодні в компанії працює близько 7500 людей. За результатами щорічних досліджень глобалaьної консалтингової компанії з питань менеджменту Hay Group компанія МакДональдз® в Україні входить до трійки лідерів у всеукраїнському рейтингу «Кращі компанії для лідерів».
 МакДональдз® в Україні вже кілька років поспіль є одним з найкращих українських роботодавців за результатами дослідження задоволеності співробітників у рейтингу «Кращі роботодавці України»